[NHL Playoffs] Canadiens op gelijke hoogte

De Montreal Canadiens hebben de stand in de best of seven-serie tegen de Pittsburgh Penguins op 1-1 gebracht door uit met 3-1 te winnen. De Penguins waren vrijwel de gehele wedstrijd sterker maar stuitten keer op keer op de wederom uitblinkende Jaroslav Halak. Halak stopte 38 van de 39 schoten op doel.

De Penguins kwamen al na ruim vier minuten op voorsprong via een backhand schot Matt Cooke, maar gingen met een gelijke stand rusten doordat Brian Gionta gelijk maakte uit een knappe pass van Scott Gomez. Michael Cammalleri bracht de Canadiens in de tweede periode in de powerplay op voorsprong, ondanks dat de Canadiens in de hele periode slechts drie schoten op doel hadden tegenover achttien van de Penguins.

In de rest van de wedstrijd domineerden de Penguins mede dankzij drie powerplay-situaties redelijk vlak achter elkaar, maar de penalty kill van de Canadiens was dit keer een stuk beter in vorm dan in de vorige wedstrijd, en dat zonder verdediger Andrei Markov die geblesseerd is. Door een slechte pass van Penguins-sterspeler Sidney Crosby kwamen de Canadiens vervolgens op 3-1 met nog drie minuten te spelen. Tomas Plekanec onderschepte de pass en legde in de uitbraak af op Cammalleri die niet faalde.