Zoëy: 'BNN is veel zuipen, neuken en snuiven'

Ex-BNN'er Eddy Zoëy (pseudoniem van Eddy Morsink) vertelt de diepste geheimen van de jongerenomroep BNN in de zaterdagbijlage van De Telegraaf. Hij vertelt onder andere dat de skivakanties van de omroep niet alleen bij skiën blijft.

De presentator presenteert bij zijn huidige zender RTL5 programma's als Expeditie Robinson, The Phone en Take Me Out. Volgens Zoëy gaat het bij RTL alleen maar om het werk, in tegenstelling tot BNN. "Het is duidelijker. Ik doe mijn ding, hou me aan mijn afspraken en dat is het dan. BNN is toch meer een vereniging waar je lid van bent. Je gaat met z’n allen lekker naborrelen. En als je er niet elke keer bij bent in het café werkt dat wel in je nadeel," aldus Zoëy.

De zanger en gitarist verruilde vorig jaar januari BNN voor de commerciële omroep. Op de vraag of BNN een sekte is, antwoordt Zoëy: "Nou, ik ken ex-vriendinnen van BNN’ers die dat bijna zo hebben ervaren. Veel medewerkers zijn zo vaak samen dat ze bijna automatisch verliefd worden op elkaar. Bij RTL gaan we niet met zijn allen op wintersport. Gelukkig maar, want ik ken de verhalen van BNN. Ze zeggen ’skiën’ en bedoelen zuipen, snuiven en neuken. BNN is toch veel meer rock ’n roll dan Eddy Zoëy."

De FOK!kers die wel iets zien in 'skivakanties' kunnen hier solliciteren,