De Vries betwijfelt boek Maria Mosterd

Iedereen die het verhaal van Maria Mosterd heeft gelezen, genaamd 'Echte Mannen Eten Geen kaas', weet dat de destijds 12-jarige Maria geronseld werd door de 18-jarige Loverboy Manou.

Peter R. de Vries zette echter vraagtekens bij haar verhaal en is in het verleden van het ex-tienerhoertje gedoken. De Vries vraagt zich af: "Maar de vraag dringt zich op hoe waarheidsgetrouw het verhaal van Maria eigenlijk is. Is het werkelijk mogelijk dat Manou, dan nog maar een tiener, aan het hoofd staat van een internationaal crimineel netwerk? Zit hij, zoals Maria beweert, achter tal van verdwijningen? En kan een middelbare scholier als Maria vier jaar lang vrijwel iedere dag spijbelen zonder dat ook iemand hier iets van merkt."

Van het boek werden 250.000 exemplaren verkocht. Ook is Mosterd bezig aan een vervolg. De laatste zin op de website van De Vries is in ieder geval een lekkere teaser: "Klopt het verhaal van Maria Mosterd wel? Of is ze alleen maar het slachtoffer van haar eigen fantasie?." De uitzending is zondagavond te zien op SBS6.