Friedel gaat nog een jaar door bij Aston Villa

Aston Villa-doelman Brad Friedel wil in ieder geval nog tot en met volgend seizoen keepen. De Amerikaan is dan 40 jaar, maar is zelf niet zo onder de indruk van die aankomende mijlpaal. Hij zegt zich nog net zo fit te voelen als op zijn 25e.

Friedel speelt sinds 2008 voor Aston Villa, toen hij overkwam van Blackburn Rovers. Daarvoor tekende hij in 1997 een contract bij Liverpool, zijn eerste club in Engeland. De voormalig Amerikaans international weet dat zijn leeftijd een issue is. "Als je ouder wordt, denken de mensen dat je vorm met je leeftijd heeft te maken." De 38-jarige Friedel is het daar niet mee eens. "Ik voel me lichamelijk fantastisch en mijn ervaring helpt mij alleen maar."

Friedel denkt dat ervaring belangrijker is dan leeftijd. "Als je jonger bent voel je de druk van het land en zelfs die van de wereld. Als jonge speler is het moeilijk daar mee om te gaan."

Brad Friedel is momenteel de op drie na oudste speler in de Premier League. De Engelsman David James is met 39 jaar en negen maanden de oudste. Edwin van der Sar volgt op een kleine drie maanden. De Zwitser Pascal Zuberbühler staat derde op de lijst, hij is 39 jaar en vier maanden oud.