Valverde: "UCI en CONI voeren vendetta tegen mij"

Alejandro Valverde heeft weer eens van zich laten sperken. Op Cyclingnews liet de Spanjaard weten dat de UCI en het CONI een persoonlijke vendetta tegen hem opvoeren. Verder liet hij nogmaals weten dat de beschuldigingen tegen hem niet kloppen.

"Er is nooit een verboden middel aangetroffen in mijn lichaam en mijn biologisch paspoort is ook in orde," zei de renner van Caisse d'Epargne. "De beschuldigingen van de UCI en het CONI kunnen alleen worden gezien als een vendetta tegen mij, dat druk moet zetten op instituten als het CAS om beslissingen te nemen die tegen de regels in gaan."

Momenteel heeft Valverde een schorsing van twee jaar in Italië opgelegd gekregen door het CONI vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij Operación Puerto. Hierdoor miste hij vorig jaar de Tour de France, aangezien die ten dele over Italiaans grondgebied ging. De UCI is momenteel aan het bekijken of het de schorsing wereldwijd kan doortrekken.

"Ze proberen mij te pakken op zaken die, zoals ze beweren, meer dan zes jaar geleden gebeurd zouden zijn. Mijn grootste overwinningen zijn daarna behaald en zijn onbetwistbaar. Ze proberen mijn overwinningen in een kwaad daglicht te stellen en mijn imago te schaden."