Theo Bos richt vizier op Vuelta

Wielrenner Theo Bos hoopt dit jaar aan de start te verschijnen van de Ronde van Spanje. De 26-jarige sprinter van Cervelo hoopt indruk te maken in de sprints. "Een etappeoverwinning zou mooi zijn, maar de Vuelta is nog ver weg", zegt de Nederlander tegen Cyclingnews.

Het jongere broertje van schaatser Jan Bos heeft goede hoop op een selectie voor de Vuelta. "Dit jaar is de Ronde van Spanje mijn doel en misschien volgend jaar wel de Ronde van Frankrijk." Voor Bos is geduld het toverwoord. "Ik concentreer mij nog niet op het winnen maar wil mij vooral verbeteren." Voor de Nederlander is dit pas het tweede jaar op de weg.

Bos zegt dat hij het baansprinten voorgoed vaarwel heeft gezegd. "Ik geef de voorkeur aan de weg. Op de baan richt je het hele seizoen op een wedstrijd. Op de weg komt er de volgende dag weer een nieuwe wedstrijd." De 26-jarige renner kan niet ontkennen dat hij het baanwielrennen helemaal vergeten is. "Ik kijk nog wel naar de baanwedstrijden en mis de mooie races, maar de weg heeft ook een heleboel mooie races."