Evans: "Ik kan de Tour winnen"

Cadel Evans is er nog steeds van overtuigd dat hij de Tour de France kan gaan winnen. De Australiër kende vorig jaar een rampseizoen, maar het behalen van de wereldtitel en deze winter de overstap naar BMC hebben hem goed gedaan, Zo won hij gisteren nog de Waalse Pijl.

Evans neemt komende maand deel aan de Giro d'Italia, maar zijn pijlen zijn gericht op de Tour de France. "Ik geloof nog altijd dat ik de Ronde van Frankrijk kan winnen," zei de Australiër tegen het Nieuwsblad. "Twee keer was ik tweede in Parijs, op nog geen minuut van de eindwinnaar. Zo veraf is dat nu ook weer niet. Deze jongen blijft dus verder proberen om de eerste Australiër te worden uit de geschiedenis."

Vorig jaar kon Evans geen potten breken in de Tour, maar een derde plaats in de Vuelta a España gaven hem de houvast om door te gaan. Gisteren klopte hij op de Muur van Huy onder meer tweevoudig Tour-winnaar Alberto Contador die nog wel derde werd. "Natuurlijk is het een beetje meer eer, kleurt je zege anders als ook Contador als verliezer op het podium staat. Wees maar gerust, Contador zal me wel een koekje van eigen deeg geven later dit jaar."