Vettel rekent op regen

Sebastian Vettel start morgen vanaf pole in de Grand Prix van China. In de slotfase van de kwalificatie klokte de Duitser een tijd van 1.34,588 en daarmee was hij net iets sneller dan zijn teamgenoot Mark Webber.

Na afloop was Vettel blij, maar hij vond het ook een lastige kwalificatie. "Ik was na afloop van de trainingen niet zo tevreden over de auto en Mark was vanochtend in de laatste oefensessie een stuk sneller dan ik. Ik heb vervolgens een beetje afgekeken bij de wagen van Mark. Dat bleek een goede zet. Had ik het eerst nog erg moeilijk in de eerste sector, in de kwalificatie was ik ineens de snelste in die sector," aldus de Duitser na afloop op de persconferentie.

"Aan het einde van de kwalificatie had ik twee goede runs. Tijdens mijn eerste run ging ik iets te wijd door de laatste bocht, anders was dat al een zeer goede tijd geweest. De tweede run ging net iets beter. Dit is onze vierde achtereenvolgende pole-position, wat bewijst dat we een erg snelle auto hebben ongeacht het type circuit waar we rijden. Daar ben ik erg blij mee. Nu moeten we afwachten wat er morgen gaat gebeuren," aldus Vettel die op regen rekent morgen. "Ik weet zeker dat het gaat regenen, het is alleen de vraag wanneer. Dat maakt deze pole extra belangrijk."