Universiteit geeft gratis iPads weg

Wie graag een iPad wil scoren en nog op zoek is naar een opleiding, doet er wellicht goed aan zich in te schrijven bij de Seton Hill Universiteit in de Amerikaanse stad Greensburg. De universiteit in de staat Pennsylvania geeft namelijk dit najaar het nieuwste speeltje van Apple weg aan studenten die zich inschrijven voor een fulltimestudie.

"Dit nieuwe programma biedt studenten de beste technologie en instrumenten om samenwerkend te leren", staat er op de site van de universiteit te lezen.  "Dit zorgt er voor dat studenten van Seton Hill studenten uniek en geschikt zijn iedere carrière die ze kiezen, zelfs degenen die nog niet zijn gecreëerd."

Waarschijnlijk wordt er bedoeld dat studenten hun complete studieboeken op het apparaat kunnen downloaden. Ook kunnen ze hiermee aantekeningen maken, bestanden uitwisselen en nog veel meer.

Het peperdure speeltje van Apple, de iPad, komt dit weekend uit in de Verenigde Staten. Het tablet, met een vanafprijs van 499 dollar, zal later dit jaar ook in ons land te koop zijn.