De Vault Boy als kindermoordenaar

De naam Brian Menze zal misschien weinig belletjes doen rinkelen. Hij is de persoon die verantwoordelijk is voor het design van de Vault Boys zoals die in de Fallout games te zien zijn. Voor Fallout 2 kreeg Menze destijds het verzoek om een ontwerp te maken voor de reputatie "Childkiller" die gepland was in de game. Deze hele reputatie bleek toch te controversieel te zijn om in Fallout te stoppen en ook de afbeelding die daarbij zou horen is dan ook nooit in de game te zien geweest. Menze heeft echter wel kortstondig onderstaande afbeelding op zijn website gezet. Als reden waarom de reputatie en afbeelding nooit gebruikt zijn geeft Menze het volgende commentaar:

“This image was unused and the only Vault Boy image to ever be cut from Fallout 2. (I'm sure you can figure out why) I remember when I got the request to do a perk illustration for "child Killer" that there would be no way to keep in from being offensive. I mean really! How do you make an illustration of "child killer" and keep it from being offensive? Anyway for some reason, I thought this was the least offensive way to do it. I have no idea what i was thinking. Even the designer who requested it realized it was a bad idea, so we nixed it. Looking back on it now, I can't believe I drew this.” 

Oftewel in eerste instantie leek het hele Childkiller idee wel iets, maar zelfs na het maken van een afbeelding die zo min mogelijk afkeer zou opwekken moest ook de designer die erom gevraagd had toegeven dat het een slecht idee was. Achteraf vraagt Menze zich dan ook af waar hij in hemelsnaam mee bezig was. Het is overigens de enige Vault Boy die tot op heden ooit geschrapt is.

 

Fallout Childkiller Vault Boy