Fitch verwacht A+ rating ABN Amro

Fitch Ratings verwacht de nieuwe ABN Amro Bank een A+ rating toe te kennen wanneer de bank in het eerste kwartaal van 2010 een afzonderlijke juridische entiteit wordt, zo meldt de kredietwaardigheidsbeoordelaar gisteren. ABM Amro wordt ondergebracht in een nieuwe holding waarvan de Nederlandse staat de eigenaar is. De ratings die Fitch toekent aan de bank houden rekening met potentiële extra steun van de Nederlandse staat, voegt de kredietwaardigheidsbeoordelaar toe.

De individuele ratings weerspiegelen beperkt kredietrisico, goede kredietverlening en een voldoende kapitalisatie. Fitch wijst echter ook op de operationele risico's die betrokken zijn bij het creëren van een zelfstandige bank en zwakke winstgevendheid door een combinatie van druk op de inkomsten en hoge kosten.

De Nederlandse Staat wil de nieuwe ABN Amro integreren met Fortis Bank Nederland, die eveneens in handen is van de staat. De resulterende onderneming zal de derde grootste bank van het land worden, voegt Fitch verder toe.

Submitter:  Bron: Novum