[Dakar] Verhoeven witheet na verlies etappezege

Frans Verhoeven is witheet dat de organisatie van de Dakar Rally hem de zege in de elfde etappe ontnomen heeft. De Nederlander, die in de motorklasse rijdt, kwam als eerste over de streep, maar raakte de overwinning later kwijt omdat de toppers compensatie kregen voor het feit dat ze door een politieagent de verkeerde richting op waren gestuurd. Hierdoor eindigde Verhoeven niet als eerste maar derde in de etappe.

"We vernemen net dat de overwinning die Frans gisteren helemaal terecht is opgeëist in vraag werd gesteld door enkele teleur gestelde tegenstanders, zowel Frans als de andere deelnemers werden door de politieagent misleid maar Frans wist onmiddellijk dat dit niet correct was zodat hij maar weinig tijd verloor."

"Nu komt ASO met een rechtzetting en geven zowel Coma als Fretigne meer dan 5 minuten terug. Dit zal meer met compensatie van afgelopen penalties te maken hebben maar het is gewoonweg schandalig dat dit gebeurt. ASO is gewoon een 100% corrupte organisatie die door de knieën gaat voor de grote teams!!" zo staat er te lezen op de website van Verhoeven.