Ecclestone sceptisch over nieuwe teams

Formule 1-baas Bernie Ecclestone is nog steeds sceptisch over de nieuwe teams die de sport afgelopen winter binnengekomen zijn. De Brit betwijfelt zelfs of US F1, Virgin, Lotus en Campos Meta de grid in Bahrein gaan halen. Dit omdat er rond de renstallen een stroom van geruchten hangt dat ze uiteindelijk toch af zullen gaan haken vanwege financiële problemen.

De laatste geruchten gaan over Campos Meta dat niet aan haar financiële verplichtingen zou kunnen voldoen. Het team van Adrian Campos erkent op zoek te zijn naar extra geld, maar zegt er half maart in Bahrein gewoon bij te zijn. De andere nieuwe teams hebben al aangegeven dat ze bij de wintertests aanwezig zullen zijn en dat ze op tijd klaar zullen zijn voor de eerste Grand Prix van het nieuwe Formule 1-seizoen.

"Ik denk dat ze moeite hebben om bij de eerste race aanwezig te kunnen zijn, dus we moeten maar afwachten," zei Ecclestone vanuit Italië. "Als je met ze praat dan zeggen ze dat alles in prima is en er geen problemen zijn. Maar ik ben er zeker van dat er wel problemen zijn." De Brit denkt dat het bouwen van twee eigen auto's voor een aantal teams een te zware opgave is. "Ik geloof eerlijk gezegd dat het voor één of twee nieuwe teams beter was geweest om met één auto die geleverd wordt door een van de andere teams te gaan rijden."

De financiële crisis is hier debet aan volgens Ecclestone. "Het is lastig voor deze teams, zelfs nu de budgetten weer op meer normale waardes uitkomen om zoveel geld bijeen te sprokkelen. Er zijn nu minder sponsoren dan in het verleden die er geld in willen stoppen. De sport is in prima conditie, zolang er tien sterkte teams zijn," zei de Formule 1-baas die denkt dat enkele renstallen mogelijk het seizoen 2010 niet af zullen gaan maken.