Auto US F1 debuteert in de Verenigde Staten

De eerste bolide van het nieuwe Formule 1-team US F1 zal niet in Europa maar in de Verenigde Staten haar eerste meters gaan maken. Volgende maand zal de renstal op Barber Motorsport Park haar eerste testsessie gaan houden. Daarnaast maakte het team bekend dat de coureurs spoedig bekend zullen worden gemaakt.

"Omdat we een nieuw team zijn en alles vanaf nul op moeten bouwen zal de eerste keer dat we een auto runnen op Barber Motorsport Park in Alabama zijn," zei sportief directeur Peter Windsor tegen Formula1.com. "De FIA heeft ons dispensatie gegeven, omdat we onze basis niet in Europa hebben. We zijn het enige team dat een testcircuit buiten Europa heeft, dus het is voor ons logisch dat we begin februari in de Verenigde Staten gaan testen."

Toch zal US F1 volgens Windsor niet haar hele programma in de Verenigde Staten af gaan werken, want voor de eerste race in Bahrein in maart zal de renstal ook in Europa nog testkilometers gaan maken. "We hebben toestemming voor drie testsessies in de Verenigde Staten. Daarna zullen we de auto naar Spanje verplaatsen om daar nog verder te testen voordat we naar Bahrein vliegen."

Wat betreft de rijders gaan er geruchten dat Jose Maria Lopez dicht bij het ene stoeltje is, terwijl de James Rossiter voor het andere stoeltje in de race lijkt. "De aankondiging van de rijders is nabij," vervolgde Windsor. "We hebben in de afgelopen maanden met verschillende goede coureurs gesproken en het was lastig om daar een keuze uit te maken. Er lopen er nog steeds veel rond en het is lastig om er twee uit een tiental te kiezen. We hebben nog geen contracten afgesloten, maar we zijn bijna zo ver dat we het aan kunnen kondigen."