[Dakar] Nederlanders: Terugblik op de eerste week III

De eerste week van de Dakar rally is voorbij en de overgebleven coureurs kunnen vandaag vernieten van hun rustdag. Maar hoe hebben de Nederlanders tot op heden gepresteerd? In deze nieuwsposts blikken wij terug op hun prestaties in de eerste week. In deze post zijn de auto's aan de beurt. In tegenstelling tot bij de motoren, hebben de meeste vrachtwagen-teams een turbulente week gehad. De foto's zijn mogelijk gemaakt door Dakarpress.

 

 

Vrachtwagens

503 Wuf van Ginkel, Richard de Rooij, Willem Tijsterman

Wuf van Ginkel beleeft een slechte rally tot op heden. In de eerste etappes had van Ginkel grote problemen en verloor hij veel tijd. Nu hij eindelijk zijn ritme begint te vinden, ligt de concurrentie al uren voor op hem en zeker de Kamaz-coureurs zijn oppermachtig.

 

(c) Dakarpress


508 Marcel van Vielt, Herman Vaanholt, Gerard van Veenendaal

In tegenstelling tot Wuf van Ginkel is Marcel van Vliet de eerste week uitstekend door gekomen. Van Vliet is 'best-of-the-rest' achter de oppermachtige Kamaz-coureurs en ligt op koers om een podiumplek te pakken in Buenos Aires.

(c) Dakarpress

 


512 Martijn van den Brink, Martien Hol, Arjan Veenvliet

Voor Martijn van den Brink was de rally al snel over. Hij crashte hard maar wist het bivak nog wel te halen. De organisatie keerde vervolgens de vrachtwagen af op de kooiconstructie waardoor het team uit viel.

 

(c) Dakarpress

 


513 Johan Elfrink, Serge Bruynkens

Johan Elfrink lijkt het erg naar zijn zin te hebben in Zuid-Amerika. De coureur staat goed in het klassement en strijdt met Wuf van Ginkel om de vijfde plaats.

 

(c) Dakarpress

 


515 Marcel Schoo, Jaap de Wit, Roelof Koning

Ook het avontuur voor het tweede klantenteam van GINAF, naast Martijn van den Brink, is het avontuur al weer over. Een crash met een rotswand werd het team fataal.

 

(c) Dakarpress

 


522 Jan Lammers, Charly Gotlib, Emiel Megens

Tijdens de pre-proloog was Jan Lammers nog het lachtertje van de vrachtwagens, maar tijdens de rally heeft de coureur laten zien dat hij wel degelijk weet wat racen is. Hij kwam steeds beter in zijn ritme te zitten en scoorde goede resultaten, afgewisseld met pech. Uiteindelijk crashte de coureur op de zesde etappe en ligt hij vroegtijdig uit de rally.

(c) Dakarpress

 


525 Edwin van Ginkel, Daniel Bruinsman, Sven Vogelaar

Edwin van Ginkel is de trouwe servicetruck-bestuurder van GINAF voor zowel het fabrieksteam als de klanten. Zodoende heeft van Ginkel dan ook een drukke eerste week gehad met de vele problemen van vooral de klantenteams.

(c) Dakarpress

 

535 Pascal de Baar, Martin M.A., Ed E.H.L.

 Met alle problemen bij de buggies van het Prodakar-team heeft Pascal de Baar het ook erg druk gehad. Hierdoor heeft hij nog niet echt kunnen opvallen in deze Dakar.

(c) Dakarpress

 


537 Frans van Lankveld, Jan van de Sande, Aart Schoones

Frans van Lankveld rijdt een uitstekende eerste Dakar-rally. De coureur maakt geen rare fouten en zorgt dat hij elke dag op tijd in het bivak aanwezig is om de volgende dag te starten.

(c) Dakarpress

 


544 Rob van Pelt, Eddie Beeftink, Teun Stam

Ook Rob van Pelt doet geen rare dingenen staat zodoende op de vijftiende plaats in het algemeen klassement.

(c) Dakarpress

 


552 Kornelis Offringa, Jan Hanse

Kornelis Offringa is ook nog steeds in de strijd. Ondanks een achterstand van inmiddels vijftig uur, lukt het de coureur om elke dag weer aan de finish te komen ondanks alle tegenslagen. Het voornaamste doel is dan ook de finish te bereiken.

(c) Dakarpress