'Moratti ontevreden, Mourinho onder druk'

De 2-0 nederlaag tegen FC Barcelona in de Champions League heeft zijn sporen nagelaten bij Internazionale. Voorzitter Massimo Moratti was zwaar teleurgesteld over de manier waarop het verlies tot stand kwam en lijkt niet tevreden over het werk van trainer José Mourinho, aldus Corriere dello Sport.

In Italië is Inter al jaren de te kloppen ploeg, maar buiten de landsgrenzen gaat het telkens mis. De nerazzurri snakken naar Europees succes, maar zien elk seizoen de pogingen daartoe mislukken. Ook deze jaargang dreigt een voortijdig einde van de Champions League-droom. Een goed resultaat in de laatste speelronde tegen Rubin Kazan is broodnodig om te mogen overwinteren in het kampioenenbal.

Met Mourinho had Moratti gehoopt een trainer in huis te halen die ook in Europees verband voor succes zou zorgen bij Inter, maar ook The Special One is nog niet in staat gebleken het gat met de Europese top te dichten. Naast het feit dat uitschakeling in de Champions League wederom gezichtsverlies zou betekenen voor Inter, zou de club ook enorm veel geld mislopen bij een vroegtijdige eliminatie.

Moratti zal de selectie van Inter komend weekend voor de wedstrijd tegen Fiorentina bezoeken om iedereen toe te spreken. Mocht de kampioen van Italië inderdaad worden uitgeschakeld, dan lijkt de positie van Mourinho op de tocht komen te staan. Laurent Blanc, voormalig speler van Inter en tegenwoordig succesvol als coach van Bordeaux, wordt genoemd als mogelijke vervanger van Mourinho. Ook de werkloze Luciano Spalletti is een mogelijkheid.