Makaay: "Ik blijf hopen"

Roy Makaay heeft tegenover De Telegraaf gezegd dat hij in de komende winterstop beslist of hij op zoek gaat naar een nieuwe club. De bankzitter zegt dat het seizoen bij Feyenoord afmaken ook een optie is.

"Het is nog een maand tot de winterstop. Ik blijf hopen op een kans, waardoor ik mijn waarde kan bewijzen. Ik ben nu niet bezig met een vertrek. In de winterstop kijk ik wat op me afkomt en aan de hand daarvan neem ik een beslissing," aldus Makaay.

De club uit de Kuip, dat moeizaam tot scoren komt, hoopt zich in de komende transferperiode aanvallend te versterken. "Ik lig er geen seconde wakker van. Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn. Als de club het nodig vindt om er een spits bij te halen, moeten ze dat doen."

"Als ploeg scoren we te weinig, dat is duidelijk. Ik weet van mezelf dat ik een goal kan maken en natuurlijk wil ik de ploeg helpen, maar dan moet je wel de kans krijgen om het te laten zien. Het blijft een ramp om op de bank te zitten. Dat ik voor de wedstrijd tegen Ajax werd gepasseerd, was echt een klap. Het heeft wel een tijdje geduurd, voordat ik dat van me af had gezet, maar ik blijf me positief opstellen.”

Afgelopen zondag, in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht, viel Makaay in en het thuispubliek ontving hem met applaus. "Dat deed me goed. Het publiek is steeds positief naar me geweest. Ik vind, dat ik kan terugkijken op een goede invalbeurt tegen FC Utrecht. Alleen is het jammer, dat ik niet heb kunnen scoren.”