Ekström wint Race of Champions

Mattias Ekström heeft voor de derde keer uit zijn carrière de Race of Champions op zijn naam geschreven. De Zweedse DMT-coureur versloeg in het vogelnest in Peking zevenvoudig F1-wereldkampioen Michael Schumacher in de finale.

Ekström was in China gedurende de dag in vorm, want hij won tot aan de finale al zijn wedstrijden. Hij kwam eenvoudig door de groepsfase en rekende daarna in de knockouts af met Le Mans-legende Tom Kristensen en Formule 1-wereldkampioen Jenson Button.

Schumacher had het iets minder makkelijk, al overleefde hij zijn groep ook eenvoudig. In de kwartfinale rekende de Duitser af met vice-wereldkampioen rallyrijden Mikko Hirvonen om het daarna op te nemen tegen F1-coureur Sebastian Vettel. Beide Duitsers maakten er een spannende strijd van met slechts centimeters tussen de coureurs. Uiteindelijk was het Vettel die in de fout ging en de omheining in reed. Hierbij brak een wiel van zijn KTM X-bow af.

Eerder op de dag waren er ook al enkele crashes geweest. Zo crashte Guerlain Chicherit wederom met een Solution-F tin-top. De Fransman reed ditmaal in een duel met Kristensen de rechter achterkant van de auto af. Ook voormalig motorcoureur Mick Doohan maakte een ongeval mee. De Australiër reed met zijn KTM X-bow tegen de muur en zag de voorwielophanging afbreken.

In de finale reden Ekström en Schumacher eerst in een RoC-auto. Was het verschil na de eerste ronde nog 0,4 seconden, aan de streep was het nog maar 0,1 seconde. Daarna won Ekström ook de tweede heat door in een KTM X-bow net even eerder te finishen dan de Duitser en zo voor de derde maal het evenement op zijn naam te schrijven.