Hiddink zet deur naar Premier League op een kier

Guus Hiddink staat open voor een comeback in de Premier League. Eerder dit jaar was de Nederlander 105 dagen werkzaam als interim-manager van Chelsea. Met het Russische elftal is de 62-jarige Hiddink even terug in Groot-Brittannië voor de WK-voorrondewedstrijd tegen Wales.

"Ik had een fantastische tijd bij Chelsea. Voor mijn periode op Stamford Bridge keek ik al vaak naar de Premier League. Ik mis de atmosfeer in Engeland, maar ik werk ook met veel plezier in Rusland," vertelt Hiddink woensdag in The Guardian. Op de vraag of hij het ziet zitten om terug te keren in de Premier League, antwoordt de Nederlander: "Natuurlijk. Engeland is heel aantrekkelijk. Wat de competitie zo uniek maakt, is het hoge niveau."

Hiddinks contract als bondscoach van Rusland loopt medio 2010 af. "Wat mijn toekomstplannen zijn? Misschien stop ik een paar maanden, een half jaar of een jaar, daarover moet ik nog een besluit nemen. Ik word natuurlijk een jaartje ouder, maar zolang voetbal me de energie geeft en ik niet in herhaling treed. Het belangrijkste is dat je niet alles op de automatische piloot gaat doen."