Rasmussen niet welkom in Vuelta

Michael Rasmussen zal niet aan de start verschijnen van de Vuelta a España. De Deen is niet op tijd door een ploeg aangemeld bij de organisatie, waardoor hij niet mag rijden. De Vuelta zal volgende week zaterdag starten op het TT-circuit in Assen.

"Dit is een vreemde zaak", zei Rasmussen tegenover Telesport. "Unipublic wijst nu op een UCI-regel, terwijl ik van UCI-voorzitter Pat McQuaid te horen heb gekregen dat ik kan starten in de Vuelta indien ik een ploeg heb. Op het ogenblik ben ik zo goed als rond met een team dat volgende week van start gaat in de Vuelta. Twee jaar lang heb ik me op deze wedstrijd voorbereid en de conditie is uitmuntend. Ik geef het nog niet op."

Alexandre Vinokourov lijkt wel deel te kunnen nemen aan de Vuelta. "Vinokourov maakt weer officieel deel uit van de Astana-wielerploeg. Hij kan zo van start gaan in Assen. Alleen is Johan Bruyneel verantwoordelijk voor de samenstelling van de ploeg. Wij gaan ervan uit dat hij met een zo sterk mogelijke ploeg in de Vuelta wil starten," zei woordvoerder Rini Wagtmans.