Pato wil met Ancelotti praten over toekomst

Het Italiaanse AC Milan is nog maar net sterspeler Kaká kwijtgeraakt aan Real Madrid of de volgende dreiging dient zich alweer aan. Spits Pato zal aan het einde van deze maand duidelijk maken waar zijn toekomst ligt, maar zal daarvoor eerst gaan praten met Carlo Ancelotti, de nieuwe manager van Chelsea.

"Eind juni, na de Confederations Cup, zal ik een ontmoeting hebben met de clubleiding van Milan om over mijn toekomst te praten," vertelt de jonge Braziliaan in een interview met La Gazzetta dello Sport. "Maar eerst zal ik met Ancelotti praten."

"Hij is een geweldig mens en het is zijn verdienste dat ik me heb kunnen profileren bij Milan en in het Italiaanse voetbal. Voordat ik een beslissing neem over mijn toekomst, wil ik een gesprek met hem."

Nu Ancelotti aan de slag gaat bij Chelsea, zijn er al meerdere Milan-spelers gelinkt aan The Blues. Pato is één van die spelers en door zijn uitspraken in het interview zullen de speculaties omtrent een eventueel vertrek naar Chelsea ongetwijfeld toenemen.

"Het is een eer om door een club als Chelsea gevolgd te worden," aldus de jonge Braziliaan. "Maar zoals ik al eerder zei: eerst praat ik met Ancelotti en daarna met de clubleiding van Milan. Eind juni zal er duidelijkheid zijn."