Arsenal gaat aanvallend spelen

Arsenal won de eerste confrontatie tegen AS Roma met slechts 1-0. Vanavond speelt de club uit Londen de return voor een plaats bij de laatste acht in de Champions League. Arsène Wenger zal aanvallend spelen om zo de druk op zijn verdediging te verminderen.

"Ik ben van mening dat het allemaal neerkomt op een goede balans tussen aanval en verdediging", vertelt Wenger tegenover de BBC. "We spelen altijd vanuit een offensieve opvatting, dat is soms de beste manier om in defensief opzicht niet onder druk te komen te staan. Op het moment scoren we weer veel goals en dat is een lekker gevoel aan de vooravond van een grote wedstrijd."

De uitgangspositie van Arsenal had beter gekund, omdat vele kansen door de aanvallers van Arsenal niet benut werden. "Het positieve aan het thuisduel is dat we geen goal tegen hebben gekregen", vertelt de Fransman. "AS Roma zal er volle bak voor gaan, want ze weten dat zij minimaal twee keer moeten scoren. Het is aan ons om georganiseerd te spelen en hen onze wil op te leggen."