Heerenveen ontvangt geld van Edman

Erik Edman, oud-speler van sc Heerenveen is tot een akkoord gekomen over een financieel conflict met de club. Een deel van de transfersom wordt door de speler teruggegeven.

De Zweed geeft zijn deel terug van de transfersom die de Friese club in 2004 bij zijn vertrek naar Tottenham Hotspur ontving. In de tijd van de transfer werd er een mondelinge overeenkomst bereikt met de zaakwaarnemer van de speler dat de linksback zou afzien van zijn deel in de transferbedrag.

Edman was niet op de hoogte van deze afspraak en stelde een arbitragezaak aan tegen Heerenveen. De zaak werd door de Zweed gewonnen en Heerenveen moest een bedrag van 180 duizend euro overmaken. Hij kwam onlangs erachter wat er precies afgesproken is en wilde het geld terug geven.

"Ik ben misleid", stelt de inmiddels 30-jarige Zweed op de website van Heerenveen. "Ik had in die tijd nog niet in de gaten wat voor spelletjes er soms worden gespeeld in de voetballerij. Ik heb een grote fout gemaakt en die wil ik zo goed mogelijk herstellen.''

Heerenveen-directeur Yme Kuiper is vol lof over de actie van de oud-speler van zijn club. "Wij hebben altijd geweten dat we in ons recht stonden en hebben dat nu ook gekregen. Het feit dat Edman zelf contact met ons heeft opgenomen is bijzonder en tekent de mens Edman. Niet iedereen zou zo handelen."

Submitter: Molliebollie Bron: Nu