PSV: 8,5 miljoen euro voor Beerens

PSV wil werk maken van Roy Beerens. De 21-jarige vleugelspeler is een product van de jeugdopleiding van de Eindhovenaren, maar vertrok in 2007 naar sc Heerenveen. Volgens het Eindhovens Dagblad zal PSV concrete pogingen gaan ondernemen om Beerens terug te halen.

Beerens, geboren in Bladel, is dit seizoen één van de smaakmakers van Heerenveen. De vleugelspits heeft een contract dat medio 2010 afloopt. Om hem niet gratis de deur uit te laten lopen, is een transfer van Beerens komende zomer niet ondenkbaar. Naar verluidt kunnen de Friezen een vastgestelde transfersom van 8,5 miljoen euro bedingen voor de aanvaller.

PSV beschikt momenteel over slechts twee vleugelspitsen (Balasz Dzsudzsak en Nordin Amrabat) en wil daarom de selectie op aanvallend gebied uitbreiden. De Eindhovenaren wachten echter eerst op de goedkeuring van de nieuwe trainer, waarna men de transfer definitief hoopt af te ronden. Beerens, die in het verleden ook een half seizoen op huurbasis voor NEC speelde, zou open staan voor een terugkeer naar Eindhoven.