Ooijer is nog niet klaar bij Oranje

Verdediger André Ooijer van Blackburn Rovers is wederom opgeroepen voor het Nederlands elftal. De mandekkers is inmiddels 34 jaar, maar denkt nog niet aan stoppen.

"Ik voel me nog steeds hartstikke goed en zo lang ik me zo voel, denk ik dat ik zeker van waarde kan zijn voor dit Oranje. Natuurlijk hoop ik in 2010 bij de definitieve selectie te zitten van het WK," aldus Ooijer tegenover OnsOranje.

Ooijer speelde 'pas' 44 interlands, mede vanwege diverse blessures. "Dat hadden er meer kunnen zijn, maar ik raakte geblesseerd en ik had grootheden als Michael Reiziger, Jaap Stam en onze huidige assistent-bondscoach Frank de Boer voor me."

De voormalig PSV'er staat bij Oranje meestal op rechts of centraal. "Bij Blackburn heb ik dit seizoen al op alle posities in de verdediging gespeeld. Ik heb deze week zelfs op links gestaan. Dat is minder fijn. Ik heb wel kenbaar gemaakt dat ik het liefst centraal speel, maar de keuze ligt bij de trainer."

In Nederland wordt vaak gezeurd over de matige verdediging van Oranje, iets waar Ooijer het niet mee eens is. "In tegenstelling tot wat iedereen beweert, vind ik dat we een goede verdediging hebben bij Oranje."