[LMS] Verstappen eerste in LMS-debuut

Jos Verstappen heeft een vliegende start gemaakt tijdens zijn debuutrace in de Le Mans Series, de 1000 kilometer van Barcelona. In zijn klasse, de LMP2, werd hij eerste, nadat hij eerder dit weekend al de snelste tijd in de kwalificatie had weten te pakken.

De Limburger reed, samen met zijn teamgenoot Peter van Merksteijn, in de Porsche RS Spyder van Van Merksteijn Motorsport naar een zesde tijd overall, waarbij hij de snelste van de lichtere en minder krachtige Prototype-klasse was. Ze hadden een ronde voorsprong op de tweede LMP2-auto, de Lola B08 van Speedy Racing.

Verstappen vertelde op zijn eigen officiële website: "Het resultaat is hartstikke goed voor de eerste wedstrijd, maar wat een verschil met andere klasses in de racerij! Het is niet alleen dat een wedstrijd langer duurt, waar ik geen problemen mee heb, maar het is ook ongelooflijk hoe hoog je concentratie moet zijn. In al die uren vijf seconden de aandacht verslappen kan fataal zijn. Je bent continue bezig met mensen inhalen."

"En het snelheidsverschil tussen de klasses is echt heel hoog. Wij zijn echter heel tevreden, ook Peter heeft het erg goed gedaan. In het begin van de race kreeg ik een 'stop and go'-straf, maar in een lange afstandsrace hoeft dat geen probleem te zijn", aldus de voormalig Formule 1-coureur.

In de LMP1-klasse werd het een gevecht tussen Peugeot en Audi, wat uiteindelijk beslist werd door de Peugeot van Marc Gené en diens teammaat Nicolas Minassian met één ronde verschil. Tijdens zo'n Le Mans Series-race rijden verschillende klasses samen, lees meer over de Le Mans Series en hoe het in elkaar steekt op de officiële website.