Uitslag Dinamo Zagreb - Ajax

Ajax heeft de UEFA Cup-wedstrijd in de eerste ronde tegen Dinamo Zagreb met 0-1 gewonnen. Dennis Rommedahl scoorde de enige treffer.

Beide clubs begonnen rustig aan de wedstrijd. De eerste kans was voor Zagreb via een hoekschop. Stekelenburg wist de bal in eerste instantie uit zijn doel te houden maar de bal kwam bij Vukojevic terecht. Die schoot echter in het zijnet. Even daarna was het bijna Huntelaar die scoorde, maar de doelman zat er goed bij.

Naarmate de eerste helft vorderde probeerde Ajax steeds meer op de helft van de tegenstander te blijven. Dinamo wist er echter een aantal keren gevaarlijk uit te komen. In de 30e minuut was Dinamo vlak bij de openingstreffer via Vukojevic, maar Stekelenburg reageerde alert. Het waren ook de Kroaten die met veel meer zelfvertrouwen speelden dan de Amsterdammers, die een beetje angstig speelden. De rest van de eerste helft waren er geen echte kansen meer waardoor beide ploegen met 0-0 de rust ingingen.

Ajax begon met dezelfde elf spelers aan de tweede helft. Bij Dinamo één wissel, Zokota kwam het veld in voor Vugrinec. De eerste kans in het tweede bedrijf was voor Dinamo via Sammir, maar hij schoot naast het doel van Stekelenburg. In de 53e minuut kwam Gregory van der Wiel op en schoot van net buiten de zestien meter naast het doel.

In de 63e minuut was het dan toch verrassend 1-0 voor Ajax. Via Huntelaar omzeilde Dennis Rommedahl doelman Koch en schoot de bal in het doel. Ajax ging daarna wel wat beter spelen, maar het was Dinamo die op zoek was naar de 1-1. Met het inbrengen van Guela bracht de ploeg nog een aanvaller in de ploeg.

In de 78e minuut werd doelpuntenmaker Dennis Rommedahl gewisseld en kwam Luis Suárez in het veld. Even daarna een kans voor Huntelaar, maar Koch wist te redden. In de 84e minuut werd Huntelaar gewisseld en mocht Luque de laatste zes minuten meespelen. Echte kansen kwamen er niet meer in de resterende minuten. Ajax heeft door de overwinning een goede uitzicht om over twee weken de groepsfase van de UEFA Cup te bereiken.

Karakteristieken

Dinamo Zagreb - Ajax 0-1
63’ Dennis Rommedahl 0-1

Scheidsrechter: Lannoy
Gele kaart: Vukojevic (Dinamo Zagreb), Maduro (Ajax)

Opstellingen

Dinamo Zagreb: Koch, Schildenfeld, Drpic, Pokrivac, Etto, Cale, Modric, Vukojevic, Sammir, Vugrinec (Sokota/46), Balaban

Ajax: Stekelenburg, Heitinga, Stam, v.d.Wiel, Vermaelen, Gabri, Ogararu, Maduro, Emanuelson, Rommedahl (Suárez/78), Huntelaar (Luque/84).

Submitter:  Bron: FOK!sport