Castelen voor vier jaar naar HSV

De kogel is door de kerk. Romeo Castelen, speler van Feyenoord, speelt volgend seizoen definitief voor Hamburger SV. Vrijdag onderging de aanvaller een medische keuring met goed gevolg. Even daarvoor kwamen zijn huidige werkgever en de Duitse club al tot een akkoord.

Castelen tekent bij Hamburger SV een verbintenis voor de duur van vier jaar. Het is niet bekend hoeveel de Duitse club voor de aanvaller moest betalen. In eerste instantie kreeg de speler de mogelijkheid om zijn huidige contract met Feyenoord te verlengen. De 24-jarige rechtsbuiten koos er echter voor om naar een nieuwe club uit te kijken. De Rotterdammers gaven hier toestemming voor, waardoor hij rond de tafel kon gaan zitten met de Duitsers.

Het afscheid van Feyenoord viel Castelen zwaar. "Ik heb het drie seizoenen lang geweldig naar mijn zin gehad bij Feyenoord en zal altijd trots blijven op het feit dat ik voor deze fantastische club heb gespeeld", liet hij in een reactie weten. "Deze stap zet ik ook dankzij Feyenoord. Ik zal de club en de spelers blijven volgen en wanneer mijn schema het toelaat kom ik ook kijken. Het ziet er weer goed uit voor Feyenoord en daar ben ik oprecht blij om."

Bovendien liet Castelen weten dat hij snel naar de Kuip komt om afscheid te nemen van de supporters van Feyenoord. "Dat lijkt me geweldig en dat wil ik ook graag. Ik wil het publiek graag bedanken en hen het respect tonen dat ze ook altijd voor mij hebben gehad, zeker ook in het moeilijke laatste seizoen. Maar ik zal sowieso bij Feyenoord blijven komen en de club volgen. Er zijn hier nog zoveel jongens waar ik mee heb gespeeld en die ik goed ken. Deze club is een deel van mijn leven geworden en dat zal ik nooit vergeten."