[DTM] Race op Zandvoort gehandhaafd

Afgelopen zondag, na afloop van de DTM-race op Zandvoort, werd tussen promotor ITR en de directie van het Circuit Park Zandvoort een nieuwe overeenkomst gesloten. Hierdoor zal ook de komende drie jaar een race op het circuit plaatsvinden. De nieuwe datum voor volgend jaar is 13 juli.

Naast het nieuwe contract kwamen de twee partijen ook nog tot besluit om een test uit te gaan voeren met DTM-wagens die over dempers beschikken. Aan deze test zouden Nederlandse coureurs deel moeten gaan nemen. In de loop van dit jaar zal deze zogenaamde talentenjacht op Zandvoort worden georganiseerd. Tevens zou het hierdoor ook mogelijk moeten zijn om weer een Nederlander deel te laten nemen aan het volgende DTM-seizoen.

Een dag voor de race op Zandvoort werd Norbert Haug, teambaas van Mercedes, gevraagd naar de mogelijkheden om een Nederlander in de DTM mee te laten rijden. "Jullie hadden er een in de DTM, maar die wilde niet naar mij luisteren."

Hiermee refereerde Haug naar Albers, die in het verleden voor Mercedes in de DTM heeft gereden. De Duitser was overigens erg positief over de sfeer op Zandvoort. "Het is een prachtig evenement. Een klassieker in de DTM."