Ten Cate niet blij met mentaliteit Ajacieden

In een interview met het sportblad Sportweek heeft Henk ten Cate de vinger op de zere plek binnen Ajax gelegd. Ten Cate geeft in het interview een verklaring voor de slechte prestaties van zijn elftal de afgelopen weken.

De trainer van de Amsterdammers zegt dat er volgens hem iets mis is met de instelling van bepaalde spelers. "Je moet ook pijn kunnen en willen lijden. Ons spel oogt vermoeid, de scherpte is er vanaf. Bovendien constateer ik een gebrek aan duelkracht. Wij hebben allemaal goede spelers, maar ze missen wat".

Volgens de Amsterdammer zit het voetballend wel goed, maar juist op momenten dat het even niet loopt ontbreekt er nogal eens wat aan. "Er zijn ook momenten in wedstrijden, dat de beuk erin gegooid moet worden. Het gaat niet alleen om het kijkgenot, om hoogstaand voetbal. Je moet ook pijn kunnen en willen lijden. Wat dat betreft zou je kunnen afvragen of deze selectie wel goed in balans is."

"Aan persoonlijkheden ontbreekt het bij ons niet, maar het gaat uiteindelijk toch om het collectieve resultaat. Je moet jezelf kunnen wegcijferen voor het elftal. Misschien moeten we wel een andere richting inslaan. Op zoek naar een ander soort speler. Het kan geen toeval zijn dat Jaap Stam en Gabri momenteel het hoogste rendement hebben".

Submitter:  Bron: Sportweek