Leonardo definitief naar Ajax

Het is nu definitief: Ajax heeft zojuist overeenstemming bereikt over de overgang van Leonardo Vitor Santiago van NAC Breda naar Ajax. Leonardo komt in de winterstop en heeft een contract getekend tot medio 2009.

Ajax betaalt een afkoopsom van 750.000 euro voor de aanvaller, in wie ook Tottenham Hotspur en PSV interesse hadden.

Leonardo is erg blij met de overstap en vindt het niet erg dat hij halverwege het jaar instapt. "Nee, hoor. Ik ben er zo een half jaar eerder dan de eventuele nieuwe spelers die pas in juli komen. Dan kan ik wennen aan de spelersgroep, vrienden maken en iets opbouwen met de jongens."

"De gesprekken die ik met Ajax voerde waren anders dan die met de andere clubs. Ik voelde mij bij de mensen van Ajax het prettigste. Ik kijk niet puur naar het geld, ik wil ook sportief een goed gevoel bij een club hebben. Ajax is gewoon een topclub en ik verwacht heel veel van Ajax. Ajax verwacht veel van mij en zo hoort dat ook als je de top wilt halen. Ik wil Ajax nog sterker maken. Dat we om het kampioenschap gaan strijden. Dit jaar nog, want ik denk dat Ajax PSV in de tweede helft van het seizoen nog wel kan achterhalen!", aldus de aanvaller.