Van Basten en Van Nistelrooy gaan praten

Marco van Basten en Ruud van Nistelrooy gaan begin volgend jaar met elkaar een gesprek aan, om zo de verstandhouding tussen elkaar te verbeteren. De Nederlandse bondscoach erkent dat hij fouten heeft begaan in de omgang met de Nederlandse spits van Real Madrid.

"Hoe we de situatie rond Van Nistelrooy hebben aangepakt, dat had beter gekund", zei Van Basten maandagavond eerlijk tijdens een bijeenkomst met de Nederlandse sportpers. "Het is waar, ook wij maken fouten. Maar we houden altijd respect voor iedereen en proberen eerlijk te handelen."

"Maar het is duidelijk dat je je in dit soort dingen ook moet willen verbeteren. We zijn dan ook van plan in de komende maanden contact met hem op te nemen en naar hem toe te gaan. We zullen kijken of we elkaar dan kunnen vinden."

Sinds het WK maakte Van Nistelrooy niet meer uit van de Nederlandse selectie nadat hij tijdens het WK meerdere malen botste met de bondscoach, waardoor hij op de bank moest plaatsnemen in de wedstrijd tegen Portugal. Enkele weken na dit duel uitte Van Nistelrooy zijn forse kritiek op de bondscoach, volgens hem selecteert Van Basten zijn selectie op basis van het 'ik-mag-je-gehalte'.