São Paulo pakt Braziliaanse titel

Voor de vierde keer in de historie heeft São Paulo de Brasileirão gewonnen. Na 36 van de 38 speelronden kan de Tricolor Paulista niet meer achterhaald worden.

Met een voorsprong van acht punten gaat São Paulo de laatste twee speelronden in. De directe achtervolger is Internacional, dat in de finale van de Copa Libertadores nog te sterk bleek over twee wedstrijden.

Opmerkelijk is dat zowel São Paulo als Internacional in deze ronde een ploeg uit Curitiba trof. São Paulo speelde thuis tegen Atlético Paranaense, terwijl Internacional bij Atlético's stadgenoot Paraná Clube op bezoek ging. Na een 1-1 gelijkspel moest de Tricolor nog wachten op Internacional, waarvan de wedstrijd een kwartier stilgelegd was. De Colorado, dat al na tien minuten Ceará uit het veld gestuurd zag worden, verloor met 1-0, waardoor São Paulo zich de 36e kampioen van Brazilië mocht noemen.

Aan de onderzijde van de tabel is het al zeker dat Santa Cruz, Fortaleza en São Caetano zullen degraderen. Promotie naar de Serie A staat al vast voor Atlético Mineiro, Club Sport en Náutico. Daarmee blijven er nog een promotieplaats en een degradatieplaats over voor de laatste speeldagen.