Pernia heeft Spaans paspoort

Mariano Andrés Pernia is eindelijk Spanjaard. De Argentijnse linksback van Getafe ontving woensdag ook de Spaanse nationaliteit, hierdoor kan hij voor Spanje uitkomen op het wereldkampioenschap voetbal.

"Het is een grote dag voor mij want ik wilde de Spaanse nationaliteit. Dit opent deuren voor me met het oog op deelname aan het WK. Ik heb nog niet met bondscoach Aragonés gesproken, maar ik ben opgewonden vanwege de mogelijkheid dat ik het kan halen," aldus Pernia.

In 2003 kwam de 28-jarige Pernia naar Spanje, en hij is nu bezig aan vierde seizoen. Hij startte bij Recreativo de Huelva en in 2004 verhuisde hij naar Getafe. Eerder had Aragonés al gezegd dat hij de verdediger volgde. Om in aanmerking te komen voor de WK-selectie zal Pernia de concurrentie moeten aangaan met Asier del Horno (Chelsea) en Antonio López (Atlético Madrid).

Ook al is Pernia linksback, met tien doelpunten is hij wel topscorer bij zijn club. Hij is vooral sterk met zijn linker waarmee hij al een aantal erg mooie doelpunten heeft gemaakt, waaronder een geweldige volley in de wedstrijd tegen Barcelona.