Edwin van der Sar al 886 minuten ongeslagen

Edwin van der Sar heeft een persoonlijk record verbroken. Door tegen Macedonië wederom de nul te houden, is de keeper al 886 minuten kwalificatiewedstrijden ongeslagen in Oranje.

In de wedstrijd tegen Macedonië wist Van der Sar voor de negende opeenvolgende keer zijn doel schoon te houden. De laatste keer dat hij als keeper van Oranje werd gepasseerd in een kwalificatiewedstrijd is bijna een jaar geleden tegen Finland. Op 13 oktober 2004 wist Teemu Tainio in de veertiende minuut met een kopbal langs Van der Sar te komen. Die wedstrijd eindigde in 3-1 winst voor Nederland. Sindsdien werd "Sar" enkel verslagen in de oefenwedstrijd (2-2) tegen Duitsland.

Gedurende de hele WK-kwalificatiereeks zijn er slechts drie spelers geweest die Van der Sar wisten te passeren. In de uitwedstrijd tegen Macedonië wisten Pandev en Stojkov het net te vinden. Dat duel eindigde in 2-2.

Begin dit seizoen nam Manchester United de doelman over van Fulham, waar hij vier seizoenen speelde. Verder kwam hij uit voor Juventus en Ajax.