Federer treft Murray in finale Bangkok

Roger Federer en Andrew Murray betwisten elkaar morgen in de finale van het ATP-toernooi in Bangkok. Jarkko Nieminen en Paradorn Srichaphan bogen in de halve finales het hoofd.

Federer won eenvoudig met 6-3 en 6-4 van de Fin Nieminen. Alleen in de eerste game speelde Federer matig, de rest van de partij kende de Zwitser geen problemen. Federer is in Thailand op jacht naar zijn elfde titel van het seizoen. Momenteel heeft Federer al dertig wedstrijden achtereen in winst omgezet: de langste overwinningenreeks sinds Thomas Muster in 1995. De Oostenrijker was destijds onstuitbaar in het gravelseizoen en verliet 35 keer achter elkaar als winnaar de baan.

Andrew Murray is Federers tegenstander in de finale. De achttienjarige Schot schakelde publiekslieveling Paradorn Srichaphan uit: 6-7, 7-5 en 6-2. De eerste set liet één break over en weer zien, alvorens Srichaphan met prachtig tennis de tiebreak overtuigend won. Op 5-6 in de tweede set bezweek de Thai onder de druk zijn service te behouden en sloeg Murray toe op zijn eerste setpoint. In het derde bedrijf was de Brit heer en meester. Srichaphan kon geen verzet meer bieden, mede wegens kramp.