Ecclestone biedt teams veel geld

Bernie Ecclestone is niet van plan de grote teams zonder slag of stoot na 2007 de Formule 1 te zien verlaten. Hij biedt de teams grof geld als ze na 2007 in de Formule 1 blijven.

Het rommelt flink binnen de Formule 1-wereld. Bernie Ecclestone krijgt van twee kanten flinke aanvallen te verduren, die de toekomst van de Formule 1 flink zouden kunnen beïnvloeden. Aan de eigen kant heeft hij de banken die hun aandelen willen omzetten in macht binnen de Formule 1. Daarnaast zijn de de grote autofabrikanten die erover denken om na 2007 (na het Concorde-akkoord) een eigen kampioenschap te starten, omdat ze ontevreden zijn over de verdeling van de verdiensten binnen de Formule 1.

Nu is via de Engelse krant The Telegraph uitgelekt dat Ecclestone met een flink openingsbod aan de tien teams voor na 2007 is gekomen. Hij zou onder een nieuwe verbintenis voor na 2007 het dubbele bieden van wat de teams nu krijgen. Ecclestone wil eigenlijk zo snel mogelijk tot een nieuwe overeenkomst komen en houdt de teams daarbij ook nog een bedrag van 500 miljoen dollar voor, dat over de komende drie jaar verdeeld zou mogen worden.