"Chelski" soap duurt voort

Sinds het aantreden van "Big-spender" Roman Abramovich blijft Chelsea wekelijks de gemoederen op de transfermarkt bezig houden.

Werd vorige week nog gesproken over de 25 miljoen euro die op Juventus sterspeler Pavel Nedved was geboden. Deze week is het de beurt aan AS Roma speler Francesco Totti om gelinkt te worden aan de Londense club. Totti wordt momenteel algemeen gezien als één van de beste spelers op de Italiaanse velden.

Chelsea heeft naar verluid een bod van £25m (35 miljoen euro) uitgebracht op de spelmaker en het troetelkind van de Romanista. "We hebben tot nu toe geen enkel contact gehad met welke club dan ook, tevens is het bod ronduit belachelijk" aldus sportief directeur Franco Baldini. Totti zelf liet via zijn zaakwaarnemer weten nog een contract te hebben tot 2006 en zich daar aan te houden.

In hoeverre het bod belachelijk is blijft de vraag. AS Roma heeft al jaren een torenhoge schuld. Een financiële klapper voor sterspeler Totti zou de problemen voor de Rode Romeinen in één klap wat meer draagbaar maken.


Voornaam: Francesco
Achternaam: Totti
Geboortedatum: 27-09-1976
Geboorteplaats: Rome, Italië
Nationaliteit: Italiaans
Club: AS Roma
Seizoen 2003/04: wedstrijden 12 - goals 7
Totaal: wedstrijden 263 - goals 85