[Update] Man verstoorde race Silverstone

paultje- wist ons vandaag het volgende te melden:

Tijdens ronde 11 van de GP van Engeland kwam zomaar een man de baan oplopen. Hij rende de racewagens tegemoet op Hanger Straight, het snelste stuk van de baan.

De man werd, nadat enkele auto's hem al hadden gepasseerd, door stewards op de grond gewerkt en vervolgens door de politie gearresteerd. Er wordt nog onderzocht hoe de man op de baan heeft kunnen komen.

De hardloper droeg op zijn rug een bord met de tekst "Read the Bible, the Bible is always right". Hij moet met zijn levensgevaarlijke actie wel erg veel vertrouwen in God hebben gehad.

Na de Safety Car-situatie, die het gevolg was van de in Schotse rok geklede man, waren de Toyota's aan de leiding, gevolgd door de McLarens. Michael Schumacher kon vanaf plaats 14 aan een inhaalrace beginnen.

De laatste keer dat iemand tijdens de race op de baan liep was in 2000 op Hockenheim. Die man protesteerde tegen zijn ontslag bij Mercedes. Ook die race werd gewonnen door Rubens Barrichello.

Barrichello's commentaar op dit incident was enigszins opmerkelijk. "Als ik je nou vertel dat ik die man nooit gezien heb, geloof je me dan? Ik hoorde alleen maar iemand op de radio 'safety car, safety car' roepen en ik was zó geconcentreerd, dat ik nooit iemand heb gezien. Het is wel de tweede race die ik heb gewonnen waarin een man op de baan liep."

"Ik vind het jammer dat dit is gebeurd", vertelt de racewinnaar verder. "Ik hou van dit circuit en denk dat het altijd veiliger kan, maar het is een goed race-circuit. Ik hoop dat alles hier goedkomt, want ik vind dat we hier moeten terugkeren."

Juan Pablo Montoya, die tweede werd, probeerde de man nog een beetje bang te maken. "Ik dacht eerst dat hij me een hand wilde geven. Maar daarna besloot ik maar om hem voorbij te slingeren."

Kimi Räikkönen, ten slotte, vindt dat de circuitautoriteiten onschuldig zijn. "Ik zag 'm over het hek springen en het circuit oprennen. Maar dit kan overal gebeuren. Je kunt dit soort idioten niet tegenhouden."

Edit door Chiedje - reacties van de top 3