FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 20 juli 2003

Wilson rest seizoen bij Jaguar?

De geruchtenmolen blijft constant bezig. Zo zijn er nu geruchten dat Justin Wilson, de teamgenoot van Jos Verstappen, al met ingang van de komende race op Hockenheim in een Jaguar in actie komt.

Het probleem hierbij lijkt te zijn dat Antonio Pizzonia een goed contract bij Jaguar heeft. Dat Wilson 1.92m is zou geen probleem zijn. Hij schijnt al een stoeltje gepast te hebben, en dat bleek geen moeilijkheden op te leveren.

Het is de tweede keer dit seizoen dat de positie van Pizzonia onder druk staat. Het lijkt erop dat Jaguar zijn positie iedere vijf weken in twijfel trekt, in Barcelona was Alexander Wurz dichtbij het tekenen van een contract. Daarna gingen de geruchten dat Wurz aan het eind van het seizoen alsnog bij Jaguar zou tekenen, nu zou Wilson die plek dus gaan overnemen. Het is nog afwachten wie het stoeltje van de Engelsman in mag nemen.

Column: Ik fantaseer en besta

Met een beetje fantasie, maak je al vrij snel een prachtig bestaan.

Mijn kleine achtertuintje maakt met een paar planten en het nodige positieve denken al snel een pracht van een kasteeltuin. Mijn columns worden wereldwijd gelezen en mijn vriendin is de mooiste op aarde.

De realiteit? de achtertuin is van mijn ouders, ik heb 15 jarige lezers en heb geen vriendin. Maar zie je mij klagen als mijn rechterhand de plaatsvervanger speelt?

Lauri Aus verongelukt

Wielrenner Lauri Aus is vandaag verongelukt. De Est was op weg naar het Ests kampioenschap Mountainbike, maar werd aangereden door een dronken vrachtwagenchauffeur. Hij overleed op weg naar het ziekenhuis.

Voor de start van de 15e etappe zal een minuut stilte in acht genomen worden ter nagedachtenis van Aus. De overgebleven renners van AG2R zullen vooraan starten. Aus red altijd voor Franse ploegen en woonde in Chambery.

Aus reed voor de AG2R ploeg en werd dit jaar niet geselecteerd voor de Tour de France. Aus is 33 jaar geworden.

Namens de redactie; R.I.P. Lauri Aus

Dronken man kust slang: beiden sterven

Dalet had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een dronken man in India heeft het kussen van een slang met zijn leven moeten bekopen. Ook de slang heeft het niet overleefd. Deze stierf zelfs nog eerder dan de man.

De 50-jarige man had het dier gevangen en om zijn nek gewikkeld, waarna hij hem verschillende malen kuste. Hij vertelde kinderen uit het dorp dat hij de Hindoegod Shiva was, de God van de vernieling die altijd met een slang om zijn nek wordt afgebeeld.

Het dier beet de man in zijn nek en kaak en stierf zelf enige tijd later. Ook de man viel kort daarna bewusteloos neer en overleed tenslotte in het ziekenhuis.

Vermiste jongens in Thailand weer terecht

Veel users hadden ons te melden dat de vermiste jongens uit Thailand weer terecht zijn. Michael Abspoel was ook geregistreerd als fokker en op het FOK forum werd al zeer gespeculeerd over zijn verdwijning. Vanmiddag kwam Michael, die op dit moment nog in Thailand is, tot grote vreugde van zijn ouders ineens weer online.

Frank Bonnet was aangereden door een taxi en Michael Abspoel lag in het ziekenhuis doordat hij een rare vorm van voedselvergiftiging had opgelopen. Beiden dachten dat de ander contact op zou nemen met het thuisfront, maar dit is er in alle commotie bij ingeschoten. Beide jongens zullen waarschijnlijk woensdag weer naar huis toe komen.

FOK!user, rolandketel, een kennis van Michael, zag hem ook online verschijnen en was uiteraard ontzettend blij om hem te zien. Hieronder vind je het gesprek dat plaatsvond, gedeeltelijk overgenomen met toestemming van Rolandketel.

(Famey is Michael)
[15:55:09] Flue - Waaro: famey
[15:55:14] Flue - Waaro: what is happened :S :S
[15:55:17] Flue - Waaro: ik maak me vette zorgen man
[15:55:32] [ FaMeY miss: lang verhaal
[15:55:38] Flue - Waaro: hmm
[15:55:42] Flue - Waaro: het korte verhaal is?
[15:55:50] [ FaMeY miss: kan nu echt ff niet praten iedereen zit te ouwehoeren me ouders, familie, vrienden enzo leg het nog wel uit
[15:55:56] Flue - Waaro: okay is goed
[15:56:00] Flue - Waaro: ik ben blij wat van je te horen
[15:56:07] Flue - Waaro: ik dacht echt het ergste
[15:56:42] Flue - Waaro: maar gast, ik ben blij dat alles ok is verder, wanneer kom je thuis?
[15:56:59] [ FaMeY miss: woensdag
[15:57:00] [ FaMeY miss: denk ik
[15:57:06] Flue - Micha: okay
[15:57:15] Flue - Micha: is er iets heeel ergs gebeurt? of is het een misverstand?
[15:57:52] Flue - Micha: mishcien heb je een heeeele kleine
samenvatting, ik maakte me echt kut veel zorgen man
[15:59:44] [ FaMeY miss: misverstand en vage shit
[15:59:47] [ FaMeY miss: ziekenhuis, ziektes
[16:00:01] Flue - Micha: geen contact kunnen opnemen met thuis?
[16:00:11] Flue - Micha: weet je dat heel Fok.nl het over jou heeft man :S :S
[16:00:18] Flue - Micha: daarom was ik benieuwd
[16:00:22] [ FaMeY miss: stuur me de link!
[16:01:24] Flue - Micha: link
[16:01:37] Flue - Micha: link
[16:08:58] [ FaMeY miss: Tsja Frank was aangereden door een taxi en ik had de vaagste vorm van voedselvergiftiging ooit opgelopen
[16:09:02] [ FaMeY miss: dat is een samenvatting
[16:09:12] Flue - Micha: en waarom kon je geen contact opnemen met je familie?
[16:09:30] Flue - Micha: En vanwaar die gekke pin afschrijvingen waar iedereen het over heeft?
[16:10:21] [ FaMeY miss: Ziekenhuisrekeningen, hotel, ik was echt de weg kwijt van de medicijnen en had verwacht dat Frank zou mailen en vice versa
[16:10:44] Flue - Micha: okay
[16:10:52] Flue - Micha: hou je sterk gast!!!
[16:10:58] [ FaMeY miss: lukt wel man
[16:11:25] Flue - Micha: ik kom nog wel langs als je het rustig hebt en terug bent
[16:11:29] Flue - Micha: je hebt te veel uit te leggen man
[16:12:05] [ FaMeY miss: ik weet het dat zegt iedereen!
[16:12:30] Flue - Micha: bye mike!
[16:12:37] [ FaMeY miss: bye gozer@!
[16:12:37] [ FaMeY miss: bedankt
[16:12:42] Flue - Micha: graag gedaan

Pizza beschermt tegen kanker

LifeGuarD en joopie xxl hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Pizza zou de kans op kanker verkleinen. Wie per week één of meer pizza's eet heeft minder kans op mond-, slokdarm- en darmkanker. Dat is uit een onderzoek van het Instituut Farmacologie in Milaan gebleken. Het rapport zal in het blad 'International Journal of Cancer' verschijnen.

De wetenschappers onderzochten de eetgewoonten van 8.000 Italianen. Het bleek dat de kans op slokdarmkanker met 59 procent afneemt door regelmatig pizza te eten. De kans op mondkanker werd met 34 procent verkleind en darmkanker met 26 procent.

Epidomioloog Carlo la Vecchia denkt dat de werking van pizza samenhangt met de goede eigenschappen van tomaten. Deze bevatten veel antioxidanten, die het lichaam beschermen tegen ziektes. Hij acht het verder goed mogelijk dat niet alleen de pizza zorgt voor het goede resultaat, maar de hele eet-, en leefgewoonten van Italianen hieraan bijdragen.

PSV naar finale Peace Cup

PSV heeft dankzij een 4-1 overwinning op LA Galaxy de finale van de Peace Cup bereikt.

Mede door het 1-0 resultaat tussen 1860 München en Club Nacional Montevideo staan de Eindhovenaren dinsdag tegenover Olympique Lyon in de eindstrijd van het evenement in Zuid-Korea.

Al na enkele minuten kwam PSV op voorsprong dankzij een doelpunt van Park Ji-Sung, gevolgd door een goal van Jan Vennegoor of Hesselink. Alex Pineda Chacon deed daarna wat terug voor de Galaxy. John de Jong vergrootte in de tweede helft de voorsprong weer (3-1) en Mark van Bommel maakte enkele minuten voor tijd met een diagonaal schot na slecht uitverdedigen van de Amerikanen 4-1.

Voetbal: Bergkamp blijft bij Arsenal

Dennis Bergkamp heeft een nieuw contract bij de Engelse club Arsenal getekend voor één jaar. Het wordt zijn laatste jaar als profvoetballer.

De 34-jarige Bergkamp is verheugd met zijn nieuwe contract: "Ik ben heel erg blij dat ik een nieuw contract heb getekend. Ik heb altijd gezegd dat Arsenal een fantastische club is en het is altijd mijn bedoeling geweest mijn carrière hier te beëindigen."

De oud-international krijgt echter geen garantie voor een basisplaats van manager Arsene Wenger. Henry is verzekerd van zijn positie in de spits; Bergkamp zal moeten knokken voor de plaats naast de Fransman. Wenger: "Wordt het Jeremie Aliadière, Sylvain Wiltord, Francis Jeffers, Dennis Bergkamp of Nwankwo Kanu? Wie zal het zeggen."

Enkele weken geleden was Dennis Bergkamp nog verbolgen over een te lage aanbieding vanuit de Engelse club. Nu de spits een nieuw contract heeft getekend, begint hij over enkele weken aan zijn negende seizoen bij 'The Gunners'.

Meer voetbalnieuws op de FOK! Competitiemanager.

Boogerd geblesseerd aan bekken

Micheal Boogerd moest vandaag de klassementsrenners vroeg laten gaan. De Hagenaar kwam in de 'bus' binnen.

Boogerd stootte in de beklimming van de Izoard op weg naar Gap verleden week met zijn lijf tegen zijn frame. Het gevolg was een vuistgrote zere plek.

Boogerd: "Ik kan niet aanzetten met mijn rechterbeen. Verder voel ik me prima, dus dit is balen." In deze conditie zal de coureur Parijs wel halen. Het was echter lang geleden dat hij in de bus finishde, dat was in de Toureditie van 1999.

Botsing containerschepen op Westerschelde

PsychoDude_666, axz0l en Sander Lantinga; Sander74 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee containerschepen zijn zondagochtend in het Nauw van Bath op de Westerschelde met elkaar in aanvaring gekomen. Rond 2.20 uur raakte het schip Pelican1 uit koers, waarna het werd aangevaren door de Maersk Bahrein. Volgens de politie zijn er geen gewonden gevallen.

De Pelican 1 vervoerde onder andere zeventig ton zoutzuur in gasvorm en zeventig ton waterperoxide; deze containers bleven onbeschadigd. Vier containers met ongevaarlijke stoffen liepen wel schade op.

Omdat er olie lekte uit het schip, zijn er twee oliebestrijdingsvaartuigen ingezet. Volgens de politie is er geen gevaar voor de volksgezondheid.

De Maersk Bahrein kon op eigen kracht doorvaren en is ter hoogte van Vlissingen voor anker gegaan. De Pelican, die in het midden was geraakt, werd uit voorzorg tegen de wal aangeduwd.

Punten GP Engeland zijn er

De race is gereden, de database gevuld en dus zijn de nieuwe punten bekend.

De hoogste score was 411, deze week maar liefst door drie mensen behaald: jevre, Diablo1976 en Exaner. E&P was deze week de beste subleague, zij behaalden een gemiddelde score van 348.

blackbird-x neemt het stokje over van D-Rise in het algemeen klassement. SonIQ blijft derde.

Een volledige weergave van de verdeelde punten is hier te vinden.

Game Review: Metal Gear Solid 2 Substance

Publisher:Konami
Developer:Konami
Website:Metal Gear Solid 2
Platform:XBox

Inleiding

Even een korte inleiding om een paar vergissingen uit de weg te ruimen. Metal Gear is niet beter of slechter dan Splinter Cell. Het is een ander soort spel. Het zijn beide spionage spellen en in beide is het beter om zo min mogelijk de Rambo uit te hangen, maar daar houdt de vergelijking dan ook op.
Wij hebben deze titel voor zowel de Xbox als de PS2 mogen testen en kunnen stellen dat de titel voor beide systemen prima voor elkaar is.


Met dank aan Kazuya voor deze review.



Petacchi na de Tour te bekijken

Alessandro Petacchi, winnaar van vier etappes in de Tour de France, gaat na de Tour in zeven criteriums in Nederland rijden.

De Italiaan, die in de eerste bergrit afstapte, is te zien in zeven criteriums, te weten; Boxmeer, Stiphout, Chaam, Steenwijk, Roosendaal, Surhuisterveen en Zwolle. Misschien komt daar nog één bij, want Petacchi is nog in onderhandeling met Pijnacker.

De meeste gewilde renners voor deze criteriums zijn Ullrich, Vinokoerov en Cooke. Ullrich zal hoogstens in 1 of 2 criteriums gaan rijden.

Simoni piekt in Loudenvielle

Gilberto Simoni heeft de loodzware 14e etappe gewonnen, die over de Pyreneeen ging. Dufaux werd tweede, Virenque derde.

De 14e etappe was een loodzware. Maar liefst 2 cols van de tweede categorie en 4 van de eerste categorie moesten bedwongen worden. Al heel vroeg in de wedstrijd ontstond een kopgroep van 17 man. De 3 beste klimmers bleven over, Dufaux, Virenque en Simoni. In de afdaling naar de finish kwam Peron daar nog bij, maar die kon geen rol van betekenis meer spelen in de massaspurt.

Daarin werd Simoni eerste, gevolgd door Dufaux, Virenque en Peron. Bénéteau werd daar vlak achter vijfde.

Achter de koplopers was er een ware strijd om de gele trui. Armstrong bleef de hele tijd bij Ullrich in het wiel, terwijl Vinokourov en Mayo demarreerden. Deze pakten een tijdwinst van ongeveer een halve minuut op het groepje Armstrong, Ullrich, Basso en Zubeldia. Hamilton en Mancebo waren de grote verliezers van de dag.

De Tour is nog nooit zo spannend geweest !

Uitslag:

1 SIMONI Gilberto ITA SAE in 5h 31' 52"
2 DUFAUX Laurent SUI ALS at 00' 00"
3 VIRENQUE Richard FRA QSD at 00' 00"
4 PERON Andrea ITA CSC at 00' 03"
5 BENETEAU Walter FRA BLB at 00' 10"
6 VINOKOUROV Alexandre KAZ TEL at 00' 41"
7 MAYO Iban ESP EUS at 00' 41"
8 ZAMPIERI Steve SUI CAL at 00' 41"
9 ZUBELDIA Haimar ESP EUS at 01' 24"
10 BASSO Ivan ITA FAS at 01' 24"
11 ARMSTRONG Lance USA USP at 01' 24"
12 ULLRICH Jan GER TBI at 01' 24"
13 MOREAU Christophe FRA C.A at 02' 14"
14 NARDELLO Daniele ITA TEL at 03' 04"
15 BOTCHAROV Alexandre RUS A2R at 03' 04"
16 MENCHOV Denis RUS BAN at 04' 31"
17 HAMILTON Tyler USA CSC at 04' 31"
18 JAKSCHE Jorg GER ONE at 04' 31"
19 MANCEBO Francisco ESP BAN at 04' 31"
20 LÜTTENBERGER Peter AUT CSC at 04' 31"

Een ritje op het platteland

Ik ben ook eigenlijk gek ook. Zeker 31 graden is het buiten en ik trek de wielen aan. Ik zat binnen al te stikken van de hitte, maar toch met m´n eigenwijze kop naar buiten dus. Kortebroek, t-shirtje, paar polsbeschermers en skates. Lekker stukje rijden door het mooie platteland van Groningen.

Het begon lekker. Al snel besefte me ik dat het best wel heel warm was, om het maar niet heet te noemen, maar nadat ik de gedachte om droog thuis te komen uit m´n hoofd had gezet maakte ik me over dat beetje zweet geen zorgen. Lekker zwoegen, goed voor de conditie. Afgelopen jaar zo goed als niks sportiefs gedaan, dus het was even weer wennen, maar na een halfuurtje begon ik me weer helemaal thuis te voelen op de wieltjes.

Lekker zoefen over de boereweggetjes, tussen de koeien en de boerderijen door. Lekker vlak, mooi groen gras en die oude vertrouwde geur van mest. Ik genoot. Het was rustig, lekker weer, maar de meeste mensen verkozen een plekje aan het water te vinden en daar al dan niet erin te duiken. Ze keken me aan alsof ik helemaal gek was. Zelfs de koeien keken op, maar ik reed door. Na ongeveer drie kwartier lekker even gerust en daarna weer terug. Heerlijk, alleen die koeierosters zouden verboden moeten worden. Twee keer schrok ik me rot en kon ik maar net op tijd afremmen.

Na bijna twee uur kreeg ik eindelijk D'Olle Grieze weer in beeld en was ik thuis. Even water bijtanken en lekker onder de douche. Dat was me het ritje wel en nu morgen op de blaren zitten en met de spierpijn kampen.

[Update] Man verstoorde race Silverstone

paultje- wist ons vandaag het volgende te melden:

Tijdens ronde 11 van de GP van Engeland kwam zomaar een man de baan oplopen. Hij rende de racewagens tegemoet op Hanger Straight, het snelste stuk van de baan.

De man werd, nadat enkele auto's hem al hadden gepasseerd, door stewards op de grond gewerkt en vervolgens door de politie gearresteerd. Er wordt nog onderzocht hoe de man op de baan heeft kunnen komen.

De hardloper droeg op zijn rug een bord met de tekst "Read the Bible, the Bible is always right". Hij moet met zijn levensgevaarlijke actie wel erg veel vertrouwen in God hebben gehad.

Na de Safety Car-situatie, die het gevolg was van de in Schotse rok geklede man, waren de Toyota's aan de leiding, gevolgd door de McLarens. Michael Schumacher kon vanaf plaats 14 aan een inhaalrace beginnen.

De laatste keer dat iemand tijdens de race op de baan liep was in 2000 op Hockenheim. Die man protesteerde tegen zijn ontslag bij Mercedes. Ook die race werd gewonnen door Rubens Barrichello.

Barrichello's commentaar op dit incident was enigszins opmerkelijk. "Als ik je nou vertel dat ik die man nooit gezien heb, geloof je me dan? Ik hoorde alleen maar iemand op de radio 'safety car, safety car' roepen en ik was zó geconcentreerd, dat ik nooit iemand heb gezien. Het is wel de tweede race die ik heb gewonnen waarin een man op de baan liep."

"Ik vind het jammer dat dit is gebeurd", vertelt de racewinnaar verder. "Ik hou van dit circuit en denk dat het altijd veiliger kan, maar het is een goed race-circuit. Ik hoop dat alles hier goedkomt, want ik vind dat we hier moeten terugkeren."

Juan Pablo Montoya, die tweede werd, probeerde de man nog een beetje bang te maken. "Ik dacht eerst dat hij me een hand wilde geven. Maar daarna besloot ik maar om hem voorbij te slingeren."

Kimi Räikkönen, ten slotte, vindt dat de circuitautoriteiten onschuldig zijn. "Ik zag 'm over het hek springen en het circuit oprennen. Maar dit kan overal gebeuren. Je kunt dit soort idioten niet tegenhouden."

Edit door Chiedje - reacties van de top 3

Uitslag GP Groot-Brittannië

Alter88 en guitarmaster hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rubens Barrichello heeft vandaag zijn eerste overwinning van dit seizoen behaald. In de Grand Prix van Groot-Brittannië bleef de Braziliaan Juan Pablo Montoya en Kimi Raikkonen op het podium voor.

De race werd opgeschrikt door een toeschouwer die een stukje over de baan rende. Hij deed dit waarschijnlijk om te protesteren. De safety-car kwam na dit incident op de baan. In de race die daarna volgde werd Jos Verstappen vijftiende.

De volledige uitslag vind je op de FOK! F1manager.

Uitslag GP Groot-Brittannië

Rubens Barrichello heeft vandaag zijn eerste overwinning van dit seizoen behaald. In de Grand Prix van Groot-Brittannië bleef de Braziliaan Juan Pablo Montoya en Kimi Raikkonen op het podium voor.

De race werd opgeschrikt door een toeschouwer die een stukje over de baan rende. De man droeg groene kleren en een kilt en droeg een bord. Hij deed dit waarschijnlijk om te protesteren. De safety-car kwam na dit incident op de baan. In de race die daarna volgde werd Jos Verstappen vijftiende.

Pos.CoureurTeamTijdReden uitval
1Rubens BarrichelloScuderia Ferrari1:28:37,554
2Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1+ 5,462
3Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes+ 10,656
4Michael SchumacherScuderia Ferrari+ 25,648
5David CoulthardMcLaren Mercedes+ 36,827
6Jarno TrulliRenault F1+ 43,067
7Cristiano da MattaToyota Racing+ 45,085
8Jenson ButtonBAR Honda+ 45,478
9Ralf SchumacherBMW Williams F1+ 58,032
10Jacques VilleneuveBAR Honda+ 1:03,569
11Olivier PanisToyota Racing+ 1:05,207
12Heinz-Harald FrentzenSauber Petronas+ 1:05,564
13Ralph FirmanJordan Ford+ 1 ronde
14Mark WebberJaguar Racing+ 1 ronde
15Jos VerstappenMinardi F1+ 2 ronden
16Justin WilsonMinardi F1+ 2 ronden
17Nick HeidfeldSauber Petronas+ 2 ronden
-Fernando AlonsoRenault F1Motor
-Giancarlo FisichellaJordan FordOphanging
-Antonio PizzoniaJaguar RacingMotor

Na etappe 13

Carlos Sastre mocht voor eigen succes rijden. Ullrich maakte met een sprintje de Tour andermaal spannender. Er zijn vandaag nog 162 renners in koers.

Etappe 13 Toulouse - Ax 3 Domaines

Gele trui: Lance Armstrong (US Postal)
Groene trui: Baden Cooke (FDJeux.com)
Bolletjestrui: Richard Virenque (Quick Step - Davitamon)
Witte trui: Denis Menchov (iBanesto.com)
Strijdlustigste renner: Carlos Sastre (CSC)
Rode lantaarndrager: Raffaele Ferrara (Alessio)

Incidenten:
Bekim Christensen (CSC): spijsverteringsproblemen
Pierrick Fedrigo (Crédit Agricole): spijsverteringsproblemen
Robbie McEwen (Lotto-Domo): wonden aan de rechterkant van het lichaam en op de rechterhand
Rik Verbrugghe (Lotto-Domo): oppervlakkige kneuzingen
Rafaele Ferrara (Alessio): koorts en ademhalingsproblemen
Opgave Pietro Caucchioli (Alessio), niet gestart
Opgave Torsten Schmidt (Gerolsteiner), ademhalingsproblemen
Opgave Danilo di Luca (Saeco), ziekte

Organisatie:
o.a. Leon van Bon (Lotto-Domo) kreeg een boete van 50 Zwitserse Francs voor het zich laten voortduwen door een toeschouwer

Tand van Elvis te duur

ToBe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een kapper uit Amerika die in bezit is van een lok haar en een tand van Elvis Presley heeft deze geprobeerd te verkopen via een veiling. Het minimum bedrag van 100.000 dollar werd echter niet geboden.

De foto van de tand werd echter wel veel bekeken op het Internet. Binnen 48 uur, was de foto 161.000 keer bekeken. De eigenaar gaat nu proberen de tand en de lok afzonderlijk te verkopen.

De tand moest getrokken worden bij Elvis na een klein ongelukje.

Galadiner voor jarige Mandela

ToBe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteravond was het hoogtepunt van de festiviteiten rondom de 85-ste verjaardag van Mandela. Er werd voor zijn verjaardag een galadiner gehouden met 1600 gasten in Johannesburg. Onder deze 1600 gasten bevonden zich uit Nederland koningin Beatrix, kroonprins Willem-Alexander en zijn vrouw prinses Máxima.

Verder waren er nog andere prominenten aanwezig als Bill Clinton en diens vrouw Hillary, Oprah Winfrey, Bono van U2, Babara Streisand en Naomi Campbell. Het waren niet alleen prominenten die aan mochten schuiven aan de diner tafel van Mandela, ook zijn kok, tuinman en een aantal Zuid-Afrikaanse burgers mochten aanschuiven.

Palletbedrijf in Breda in vlammen op

Jeroen Thoolen had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Brand in BredaEen palletbedrijf aan de Kalshoven in Breda is gisterenavond rond 23:00 uur in vlammen opgegaan. Door de brand was er een enorme rookontwikkelingen boven Breda-Noord. Naast pallets zijn er ook enkele gasflessen ontploft, mogelijk van naastliggend lasbenodigdheden-bedrijf Van Gils.

Om 01.13 uur kon de Bredase brandweer, die met ongeveer 40 manschappen en vijf blusvoertuigen ter plaatse was, het sein 'brand meester' geven. De omvang van de schade is nog niet bekend.

Hoe de brand is ontstaan is ook nog onduidelijk. De politie kan op dit moment brandstichting niet uitsluiten en zal dit begin deze week nader met de brandweer
onderzoeken. Voor zover bekend hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Wij danken Jeroen voor de foto!

Overheid manipuleert gegevens Schiphol

"De overheid heeft doelbewust een gecompliceerd systeem van geluidsnormen gekozen voor Schiphol. Daardoor is de overlast amper te controleren en heeft Schiphol meer vrijheden."

Deze uitspraak is gedaan door oud-voorzitter Berkhout van de commissie geluidsoverlast Schiphol. Hij zei dit zaterdag in het Radio 1 Journaal. Het is bovendien dezelfde commissie die de het ministerie van Verkeer en Waterstaat van adviezen voorzag. De ingewikkelde geluidsnormen zijn volgens Berkhout eerder in het voordeel van Schiphol, dan die van de omwonenden.

De commissie had van het ministerie van Verkeer en Waterstaat opdracht gekregen, om te onderzoeken hoe de geluidsoverlast rond Schiphol in de toekomst optimaal kon worden gemeten. "Ik kwalificeer het echt als geklungel." Professor Berkhout zegt dat er sprake is van "duidelijke onwil" om een duidelijk en overzichtelijk systeem van geluidsnormen in te voeren, waarbij meteen te zien is of Schiphol té veel geluidsoverlast produceert.

Meningsverschillen met staatssecretaris Schultz van Verkeer en Waterstaat leidden er toe, dat de commissie eind vorig jaar haar opdracht inleverde. Een nieuwe commissie is reeds aan de slag gegaan. Deze commissie wordt geleid door oud-CDA-senator Eversdijk.

Sinds het begin van de maand is het aantal klachten over geluidsoverlast rond Schiphol aanzienlijk toegenomen. Met name het gebruik van de vijfde baan leidde tot meer klachten.

Bejaarde Rupert Murdoch krijgt zesde kind

Mediamagnaat Rupert Murdoch is wederom vader geworden. Voor de bejaarde Australiër is dit het zesde kind. De moeder is de 35-jarige Wendi Deng. Zij is de derde echtgenote van de 72-jarige mediamagnaat. Murdoch staat aan het hoofd van het bedrijf News Corporation dat belangen heeft in de hele wereldmedia. Zo is het bedrijf eigenaar van de Amerikaanse televisiezender Fox en de Nederlandse radiozender Sky Radio.

Deng beviel in New York van het meisje dat de naam Chloe kreeg. De krant Daily Telegraph, ook eigendom van Murdoch, meldde het nieuws als eerste.

Jongen van zes pakt auto

vamperotica had ons via de newssubmit een herschreven bericht gestuurd, waarvoor onze dank!
Ook Maan_man en ice_ bedankt voor jullie bijdrage!

In het Texaanse Gonzales heeft een jongen van zes jaar de auto van de babysitter "gepakt" en is daarmee op zoek gegaan naar zijn moeder.

De zoektocht duurde een half uur en bracht hem veertig kilometer verder. Tijdens de rit ramde de jongen diverse auto`s en reed hij over voetpaden. Gelukkig raakte niemand hierbij gewond. De politie kreeg wel veel telefoontjes van verontruste getuigen.

Aan het einde van de rit parkeerde de jongen de auto voor een supermarkt en rende daar huilend naar binnen. Zijn moeder was elders aan het werk en heeft hem daar opgehaald. De politie denkt niet dat de babysitter vervolgd zal worden.
©FOK.nl e.a.