Minardi niet lief voor Kimi

Kimi Räikkönen start de GP van Canada vanaf de allerlaatste positie op de grid. Hij hoeft echter niet op steun van Minardi te rekenen, zodat hij er eenvoudig voorbij kan.

Toen Räikkönen in Spanje ook al achteraan startte, had McLaren-teambaas Ron Dennis met Minardi-teambaas Paul Stoddart afgesproken om de Finse coureur zonder al teveel moeite voorbij te laten. Nu, vanwege de opgezegde afspraak voor financiële steun voor Minardi van onder andere McLaren, zal Stoddart tijdens deze GP minder lief zijn.

"Dit was de tweede keer dat Räikkönen een fout maakte in z'n enige kwalificatieronde op zaterdag. In Barcelona vroeg Ron nog of we Kimi door wilden laten omdat hij veel sneller was en stom genoeg zei ik ja, omdat ik Ron op z'n woord vertouwde [aangaande de financiële situatie]", legt Stoddart uit. "Ik denk niet dat we nog zo'n afspraak gaan maken. We gaan echt proberen om tegen die McLaren te racen en als hij ons inhaalt dan is dat prima, maar dat zal niet zomaar gaan!"

Dat Räikkönen nauwelijks verder dan de eerste bocht kwam tijdens de kwalificatie, kan een groot probleem voor hem worden. Hij heeft in het wereldkampioenschap namelijk slechts vier punten voorsprong op Michael Schumacher, die de race vanaf plaats drie aanvangt.

Het is te hopen dat de dames en heren van Minardi hun Launch Control-systemen ditmaal op orde hebben, zodat ze niet nogmaals McLaren op hun dak krijgen...