Spaans voetbal failliet?

NLBADBOY wist ons vandaag het volgende te melden:
Het Spaanse Betaald Voetbal verkeert op de rand van de afgrond, volgens de nationale bond zullen de schulden van de clubs aan het einde van dit seizoen twee miljard euro bedragen.

Al eerder werd melding gemaakt van de grote schuld aan het eind van vorig seizoen, de voorbeelden van het gevolg dienen zich nu concreet aan. Zo hebben veel spelers van clubs uit de Segunda División al lange tijd geen salaris gehad en dreigen zij met een staking als ze hun geld niet snel ontvangen. De spelers van Compostela hebben het hele seizoen nog geen salaris ontvangen, Oviedo betaalt al sinds januari niets meer. De spelers van Sporting Gijón ontvingen cheques die ongedekt bleken te zijn.

Ook in de Primera División beginnen de problemen zich op te stapelen. Atlético Madrid, dat deze week nog Kiki Musampa aantrok van Malága CF, blijkt al maanden geen loon meer te betalen aan zijn spelers. De reglementen van de voetbalbond schrijven voor dat clubs die niet aan de betalingsverplichtingen kunnen voldoen, bestraft worden met degradatie. Voorzitter Tomás verwacht dat aan het eind van het seizoen zeker 2 of 3 clubs zullen worden teruggezet.