Mosley: "3 GP's in Europa"

Max Mosley verwacht dat er vanaf 2006 nog maar drie Grand Prix' in Europa verreden worden.

HeatheN wist ons vandaag het volgende te melden:

Max Mosley, president van de FIA, verwacht dat er nog maar drie Grand Prix' in Europa verreden zullen worden als in 2006 de nieuwe tabakswetgeving van start gaat. Dit terwijl er het komende seizoen 10 verreden worden binnen de Europese grenzen.

"Het aantal Grand Prix' in de EU zal worden aangepast aan de wil van de tabaksbedrijven", aldus de FIA president. "Dat gaat waarschijnlijk betekenen dat er 3 of 4 races in de EU komen en de rest er buiten zal worden gehouden. Maar het probleem is dat een contract voor het organiseren van een Grand Prix geen 1 jaar duurt, maar minimaal een aantal jaren."

Het idee om de nieuwe tabakswetten al in 2005 te laten ingaan stemt Mosley ook niet goed. "Het is niet moeilijk om in te zien dat de beslissing van de Europese Commissie compleet gestoord is. Vooral omdat de Formule1-sport voor vele jaren hoofdzakelijk buiten Europa zal blijven na de invoering", ging Mosley verder. "Er zal wel een periode komen waarin de teams wel contracten met de sponsors uit de tabaksindustrie zal hebben, maar ze mogen de tabakslogo's niet gebruiken in de Europese Unie."