Radio 1 'steelt' ideeën tv-programma's

Radio 1 gaat maandag van start met tal van nieuwe programma's die duidelijk zijn geïnspireerd op succesvolle televisieprogramma's van de publieke omroep. Van Ranking the Stars tot De Nationale Nieuwsquiz en van Missers tot Goedemorgen Nederland. Een blik in de nieuwe radiobode:

Het Radio 1 Journaal wordt 's ochtends voortaan gepresenteerd door duo's en duurt een half uur langer. De luncheditie daarentegen wordt ingekort tot twee maal een kwartier. Presentator Sven Kockelman gaat multimediaal. Eerst presenteert hij zijn ontbijtshow op Nederland 1. Dan praat hij met zijn laatste gast nog een half uur door in de nieuwe internetuitzending om vervolgens om 9.30 uur de hoofdgast te introduceren in de radioversie van Goedemorgen Nederland.

Talkshow, gepresenteerd door Tijs van den Brink en Arie Boomsma. Op vrijdag is het de dag van Andries Knevel en Elsbeth Grutteke "Tijs is een dossiertijger, zit op de feiten. Ik benader onderwerpen meer vanuit de menselijke kant", zei Arie Boomsma onlangs over de duopresentatie. Anky van Grunsven is maandag te gast in de eerste uitzending.

Een lichtvoetig lunchprogramma van de NCRV waarin een prominente plek is weggelegd voor de Nationale Nieuwsquiz, waarin twee deelnemers pittige vragen beantwoorden. De winnaar mag door naar de volgende dag. Jan Mom presenteert voor de AVRO een nieuw gezondheidsmagazine, met aandacht voor lichaam en geest. Geïnspireerd op onder andere Vinger aan de Pols en Medische Missers. BNN Today is er vanaf 20.00 uur. Het eerste dagelijkse nieuwsmagazine in de tienjarige geschiedenis van BNN. Een nieuw onderdeel in BNN Today wordt Ranking the News. Dit is een Top 5 van de belangrijkste nieuwsgebeurtenissen volgens de luisteraar.
Submitter:  Bron: ANP