Linkse politici meest actief op Hyves

Links georiënteerde politici zijn het meest actief op de sociale netwerksite Hyves. Dat maakte weblog Hyped.nl vandaag bekend na onderzoek onder de verschillende gebruikersgroepen van de populaire netwerksite.

Uit het onderzoek blijkt dat binnen de groep politici ruim 80 procent van de activiteiten op Hyves is toe te schrijven is aan linkse volksvertegenwoordigers. De meest actieve Hyver is Boris van der Ham. De D66'er is verantwoordelijk voor 18 procent van alle artikelen, reacties, krabbels en andere activiteiten van politici op de site.

Van der Ham wordt gevolgd door Kathelijne Buitenweg (GroenLinks, 12 procent), Tofik Dibi (GroenLinks, 8 procent), Femke Halsema (GroenLinks, 6 procent) en Mei Li Vos (PvdA, 4 procent). De enige actieve rechtse politicus is Paul de Krom van de VVD (6 procent).

Hoewel kabinetsleden volgens het onderzoek de laatste tijd minder actief zijn op Hyves, hebben ze over het algemeen wel de meeste vrienden. Op een staat premier Jan Peter Balkenende met bijna 100.000 vrienden. Vice-premiers Wouter Bos en André Rouvoet moeten het doen met respectievelijk 37.000 en 7000 vrienden.

Het zeer actieve gedrag van Boris van der Ham op Hyves leverde hem 3500 vrienden op.