'Initiatief tegen games-regulatie groeit gestaag'

De Amerikaanse vereniging van computerspelmakers, de Entertainment Software Associaton (ESA) heeft bekend gemaakt dat bij het Video Game Voters Network (VGVN) 100.000 kiesgerechtigden zijn aangesloten.

De ESA heeft het VGVN opgericht met als doel overheidsbemoeienis met computerspellen tegen te gaan. Het officiële doel is: “het scheppen van een productieve samenwerking om ouders ervan te verzekeren dat de spellen waar hun kinderen van genieten voor ze geschikt zijn.” Dit klinkt nog vrij onschuldig zodat het niet echt verwonderlijk is dat zoveel mensen het er mee eens zijn.

Michael Gallagher, hoofd van ESA, verwoordt het een stuk agressiever: “Politici moeten niet denken dat ze goedkoop kunnen scoren door de grondwettelijk gegarandeerde vrijheid van meningsuiting opzij te zetten.” VGVN vindt dat computerspellen niet anders dan films, boeken of muziek gereguleerd mogen worden.

De organisatie is vooral opgericht als reactie op de ophef die laatste tijd is ontstaan rond videospelletjes die extreem gewelddadige of seksuele inhoud hebben. Om hun standpunten te promoten heeft VGVN een filmpje op Youtube gezet.



Voor al het andere gamesnieuws kun je natuurlijk ook terecht op FOK!games