Piepjonge zakkenrollers in A'dam opgepakt

MisdaadDe politie heeft zaterdag in de binnenstad van Amsterdam opnieuw drie hele jonge zakkenrollers betrapt. De kinderen vielen door de mand toen agenten in burger zagen dat ze op de Dam een toerist rolden, liet de politie weten.

Vrijdag maakte de politie al bekend dat ze zeer jeugdige zakkenrollers had gesnapt. De verdachten, allen waarschijnlijk van Roemeense afkomst, hebben verklaard tussen de 9 en 11 jaar oud te zijn.

De politie denkt dat de zakkenrollers deel uitmaken van dezelfde groep en dat ze niet op eigen houtje opereren. Ze zijn vermoedelijk verantwoordelijk voor een flinke stijging van het aantal aangiften van zakkenrollerij de afgelopen dagen in de binnenstad.

In totaal heeft de politie de afgelopen dagen acht minderjarigen aangehouden, van wie een aantal voor de tweede keer. Vijf van hen zitten momenteel nog vast. Politie, justitie en de Raad voor de kinderbescherming onderzoeken momenteel de mogelijkheden om de boefjes te stoppen. In Nederland mogen kinderen onder de twaalf jaar niet worden vervolgd.