60% steunt beperking hypotheekrenteaftrek

Icoon Economie Zes op de tien Nederlanders steunt beperking of afschaffing van de hypotheekrenteaftrek. Dit blijkt uit een onderzoek van 21minuten.nl, waaraan ruim 170.000 Nederlanders deelgenomen hebben. De onderzoeksresultaten zullen aangeboden worden aan FNV, VNO-NCW en de Sociaal-economische Raad.

Acht op de tien Nederlanders verwachten dat er binnenkort aan de hypotheekrenteaftrek gemorreld zal worden. Het CDA heeft in haar partijprogramma gesteld dat niet te zullen doen. De PvdA wil dat alleen de allerrijksten moeten inleveren bij de hypotheekrenteaftrek. Nederlanders vinden het niet erg dat de hypotheekrenteaftrek verandert, mits het gaat om nieuwe hypotheken.

Het onderzoek ging verder dan alleen de hypotheekrenteaftrek. Zo blijkt dat 54 procent van de bevolking versoepeling van het ontslagrecht steunt, als de werkgever verplicht wordt zich meer in te spannen voor bij- en omscholing. Op het gebied van AOW willen Nederlanders liever meer werken dan een lagere AOW-uitkering of een hogere pensioenleeftijd voor AOW.

Met dank aan pberends voor de submit.