Lijsttrekkers maken pagina's in De Telegraaf

Icoon BinnenlandsDe lijsttrekkers Jan Peter Balkenende (CDA), Wouter Bos (PvdA) en Mark Rutte (VVD) hebben elk twee pagina's samengesteld in de zondageditie van De Telegraaf.

Met het kiezen van hun eigen nieuws, reportages en interviews geven zij het startsein voor de verkiezingscampagne. ''Trots op Nederland'' kopt premier Balkenende. Bos houdt het op ''Nederland moet socialer'' en Rutte zet in op: ''Taalklas na basisschool''.

De 'medehoofdredacteuren' hebben ook elk een plekje ingeruimd voor een bekende Nederlander als gastcolumnist. Op de pagina's van Balkenende schrijft Hennie Kuiper een column, bij Bos komt Paul de Leeuw aan het woord en bij Rutte Jort Kelder.

Bos
Bos opent de aanval op het kabinet met de resultaten van een door IntomartGfK uitgevoerd onderzoek in opdracht van de PvdA. Hieruit blijkt dat 83 procent van de kiezers vindt dat Nederland onder drie kabinetten Balkenende minder sociaal is geworden.

In 'de krant' van Balkenende valt te lezen dat 80 procent van de Nederlanders vindt dat criminele jongeren naar een opvoedkamp moeten. Dat zou aansluiten bij het idee van de premier om de dienstplichtwet te gebruiken om ontspoorde jongeren op het rechte pad te krijgen.



De voorpagina's zijn te bekijken op de site van De Telegraaf.
Klikken op de pagina naar keuze (.pdf formaat)