Paul de Leeuw blijft bij VARA

Icoon TelevisieProgrammamaker Paul de Leeuw blijft bij de VARA. De Leeuw verlengde zijn contract met twee jaar tot 1 september 2008 en blijft dus behouden voor de publieke omroep.

September 2008 is ook het moment waarop de omroepplannen van staatssecretaris Van der Laan zullen moeten ingaan. In die plannen staat onder meer dat de publieke omroep geen programma's meer mag uitzenden die alleen bedoeld zijn om te amuseren.

In het nieuwe contract werd vastgelegd dat De Leeuw dertig weken per seizoen tv zal gaan maken. Dan komt hij op de buis met Mooi weer De Leeuw of een vergelijkbaar programma en ook met een internetprogramma waarvan een tv-programma zal worden afgeleid.

Maandag meldde een woordvoerdster van de VARA dat over een vertrek van De Leeuw wel gespeculeerd is, maar dat dat nooit aan de orde is geweest. "Paul is een echte publiekeomroepman die bij elkaar al dertien jaar bij ons werkt. Hij heeft natuurlijk wel een uitstapje gemaakt naar de NCRV. In het kader van de nieuwe netindeling per september komen de programma's van De Leeuw op Nederland 1. Paul zat daar niet op te wachten en is begaan met Nederland 3, maar gaat wel akkoord met de verhuizing".